A színházigazgató a spanyoloknak, a színművész a braziloknak szurkol

A kolbászra és a latin focira esküsznek – derült ki, amikor megkérdeztük a békéscsabai kistermelő Juhász Györgyöt és a fiát, mit várnak a vasárnap kezdődő vébén. Körképünkben elmondja még a véleményét Seregi Zoltán színidirektor, Kunstár János kondorosi és Kukely János csabai vállalkozó, valamint Tomanek Gábor színész is.

Az ifjabb Juhász György és édesapja kolbásztöltés közben is követi a vébé meccseit

Fotó: Bencsik Ádám

A békéscsabai Juhász György 20 éven keresztül futballozott NB-s csapatokban, 10 éven át a békéscsabai Előrében, melynek csapatkapitánya is volt. Idén hagyott fel az aktív labdarúgással, de ez nem jelenti azt, hogy ne követné majd aktívan a világbajnokság eseményeit.

– Édesapámmal kistermelőként kolbászt készítünk nap, mint nap, de már megvan a helye a műhelyben is a tévének, hogy munka közben kövessük a csúcsesemény történéseit – hangsúlyozta az ifjabbik Juhász György. – Szerintem a brazilok ott lesznek a végelszámolásnál, de meglepetéscsapat mindig jöhet. Ronaldóra és Lewandowskira külön kíváncsi leszek, a kedvenceim közé tartoznak.

Édesapja – akit a csabai fesztiválon korábban kolbászkirállyá koronáztak – két futball-labda alakú kolbászgombóc gyúrásánál kiemelte, ő is a brazilokra voksol. A legnagyobb baj, hogy nem lehet a magyaroknak szurkolni, mert nem jutottak ki, talán majd legközelebb.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, a sokpasszos spanyol focit szereti, amiből természetesen nem hiányozhatnak időnként – ha lehet, minél gyakrabban – a gólok sem.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója Fotó: MW-archív

– Remélem a spanyolokat most is messzire repíti a futballjuk – ecsetelte Seregi Zoltán. – Ha esetleg idő előtt elvéreznének, akkor argentin és brazil fölény jöhet. Ha csak nem szól bele egy meglepetéscsapat, mely szerintem akár a dán is lehet.

Kunstár János kondorosi vállalkozó, a helyi labdarúgó-szakosztály vezetője is arról beszélt elsőként, hogy szeretné megérni, amikor a magyar válogatott 1986 után újra ott lesz a világbajnokságon. Ennek hiányában most a dél-amerikaiak közül Argentínának és Brazíliának, Európából Németországnak és Angliának szurkol. A legfontosabbnak ugyanakkor azt tartja, hogy minél több, jó meccset láthassanak a nézők.

Kukely János békéscsabai vállalkozó lányai, Anna és Klára ugyan a kézilabdában jeleskednek a legmagasabb szinten – apjuk és anyjuk büszke is rájuk –, de a családfő a megyei futballban ért el sikereket hosszú időn keresztül.

– A lányaink révén a kézilabda már közelebb áll a szívemhez a focinál, de a futballmúltamat, a sportág iránti rajongásomat nem rejthetem véka alá – ecsetelte Kukely János. – Természetesen, amennyire időm engedi, nézem majd a meccseket, szerintem a németek megint ott lesznek a legjobbak között. Gary Lineker, a legendás angol csatár mondta: „A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek.” Ez sokszor be is jött.

Tomanek Gábor, a Békéscsabai Jókai Színház művésze hosszú évtizedekig meghatározó játékosa volt a megye színészválogatottjának. Manapság sérülései miatt már inkább nézőként követi a futballmérkőzéseket.

Tomanek Gábor színművész Fotó: MW-archív

– Az olaszokat vártam volna az első helyre, erre fel ki se jutottak a vébére – hangsúlyozta a színművész. – Így kénytelen leszek a braziloknak és az argentinoknak drukkolni, mert ők, a szó legjobb értelmében, játsszák a futballt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!