Hallgassa élőben!

Hatalmas magyar fölény – 97 százalékban hazai drukker a Puskás Arénában

Harmincöt éve nem volt annyi drukker a magyar válogatott tétmérkőzésén az ország stadionjában, mint ahányan a keddi Eb-csoportmérkőzésen lesznek a Puskás Arénában.

Focilázban Magyarország: Budapest, a Puskás Aréna is az Eb házigazdája, s kedden ismét bebizonyosodhat, a magyarok mennyire imádják a labdarúgást. Már a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság is mámorító örömöt jelentett itthon és Franciaországban egyaránt, ám most újabb dimenzióba kerül a labdarúgás idehaza is.

A HOLLANDOK ELLEN 1985-BEN NYOLCVANEZREN VÁRTAK CSODÁT

Budapest új stadionjában – a rendező városok között egyedüliként – telt házas mérkőzéseket rendez, így egész Európában várhatóan nálunk lesznek a legjobb hangulatú összecsapások a torna ideje alatt. A koronavírus-járvány miatt a legszigorúbb biztonsági és egészségügyi intézkedések mellett 67 215 néző lehet a Puskás Aréna lelátóin, ilyen magas nézőszámra tétmeccsen – miként az táblázatunkból kiolvasható – Magyarországon 36 éve nem volt példa.

A legtöbb szurkolót Magyarország fogadja a kontinenstorna alatt, így a három csoportmérkőzésen, valamint a nyolcaddöntőn (június 15: Magyarország–Portugália; június 19: Magyarország–Franciaország; június 23: Portugália–Franciaország, valamint egy nyolcaddöntős összecsapást június 27-én) összesen 268 860 drukker mehet ki a Puskás Arénába (feltételezzük, hogy az összes jegy elkel a négy összecsapásra). Összehasonlításképpen a müncheni Allianz Arénában meccsenként 14 ezer drukkert engednek be, így a négy mérkőzésnek otthont adó stadion összesen nem fogad annyi nézőt, mint amennyi keddi magyar–portugál összecsapáson lesz. A legtöbb mérkőzésnek – összesen nyolcnak – a londoni Wembey ad otthont, ám a 87 ezer férőhelyes arénában „csupán” 22 500 szurkoló lehet – mérkőzésenként.

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokság hangulata feledhetetlen: a meccsek utáni szurkolói vonulás az Eb-helyszíneken, az ünneplés a Nagykörúton, a Margitszigeten, a csapat fogadtatása a Hősök terén – örömünnep volt az országban, majd az új stadion 2019. november 15-i átadása, az Uruguay elleni nyitó mérkőzés telt házas rendezése is azt mutatta, a futball régóta nem látott dimenzióba emelkedett.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvívője, Sipos Jenő már beszélt arról, hogy ötvenezer jegyet adtak el itthon, lapunk úgy tudja, a külföldön eladott jegyek nagy része is magyar szurkolókhoz került, például Erdélyben és Angliában!

Az Eb-csoportkörre a magyar drukkereken kívül francia, portugál szurkolók érkeznek hazánkba (akik kizárólag 72 órán belül elvégzett negatív koronavírusteszttel a birtokukban léphetnek az országba), a lapunkhoz eljutott információk szerint két-kétezer vendégdrukker érkezésére lehet számítani.

GYALOGOSFOLYOSÓ VEZET A MECCS HELYSZÍNÉIG

Az egyik legfontosabb információ, hogyan lehet eljutni a Puskás Arénába és a meccs lefújása után elhagyni a stadion környékét. A BKK járatsűrítéssel segít, a környéken valamennyi tömegközlekedési eszköz, így az 1-es villamos, az M2-es és az M4-es metró is lényegesen sűrűbben jár majd az Eb-csoportmérkőzések időszakában. A szurkolók kényelme érdekében a Keleti pályaudvartól és a városligeti szurkolói zónából egy-egy gyalogosfolyosó indul a Puskás Arénáig.

Meccsnapokon – elsőként június 15-én – az autóforgalom terelését, és egy-egy terület lezárását kezdik meg a szervezők és a biztonsági erők négy órával a találkozók kezdete előtt. A parkolást is korlátozzák a belvárosban, ezért a szervezők arra kérik a szurkolókat, hogy egyénileg, személygépkocsival ne is érkezzenek a helyszínre. A nagyobb távolságból, vidékről érkező szurkolóknak a város külső területein található P+R zónák használata ajánlott. A korlátozások által leginkább érintett területek a Puskás Aréna környezetében a Kerepesi út, Thököly út, Hungária körút által határolt utak és utcák (lezárják többek között a Verseny utca, a Dózsa György út, a Stefánia út, az Egressy út belső szakaszát, az Istvánmezei utcát és az Ifjúság útját is). A szurkolói vonulások miatt a Hősök tere környékén is lesznek korlátozások, valamint a Dózsa György út és a keresztező utak viszonylatában, így akár több órán keresztül is zárva lehet például a Thököly út.

Ahogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) korábban már jelezte, a budapesti Európa-bajnoki mérkőzésekre kizárólag az adott találkozóra érvényes karszalaggal lehet bejutni. Budapesten nem a Puskás Aréna a regisztrációs pont, hanem a Groupama Aréna (B-lelátó, a Fradi-sas szobra mellett), a Dózsa György út (Városliget, Promenád) és a Papp László Budapest Sportaréna. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8-tól 20 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7 órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak. Az MLSZ arra kéri a szurkolókat, aki csak teheti, már egy nappal a találkozó előtt látogasson el a három regisztrációs pont egyikére, ahol minden szurkolónak be kell mutatnia érvényes fényképes igazolványát (személyi igazolvány vagy útlevél), a védettségi igazolványát és a mérkőzésre érvényes belépőjegyét. A 18 éven aluli jegytulajdonosoknak nem kell karszalag, ám ők csak abban az esetben léphetnek be a stadionba, ha kíséri őket egy 18 éven felüli karszalaggal bíró magyar állampolgár. Aki 18 év alatti, és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, természetesen felveheti a szalagot, és felnőtt kísérő nélkül is bemehet a mérkőzésre. Speciális helyzetben lesznek a külföldről érkező szurkolók, akiknek kötelező a 72 órán belül elvégzett negatív PCR-teszt bemutatása vagy a koronavírus elleni oltásról szóló igazolás.

TÖBB SZÍNŰ KARSZALAG JELZI, KI MELYIK MECCSRE MEHET BE

A Puskás Arénába csak a karszalag és az érvényes belépőjegy felmutatása után lehet belépni. Fontos, hogy a kerekesszékes szurkolóknak nem kell előre felvenni a karszalagot, a számukra fenntartott parkolóban osztják ki a meccsnapokon, ám a szükséges dokumentumokat nekik is be kell mutatniuk. Minden mérkőzésre különböző színű karszalaggal lehet bejutni, így aki több mérkőzésre váltott jegyet, annak minden találkozó előtt be kell mutatnia a fényképes igazolványát, a védettségi igazolványát és az érvényes belépőjegyét a regisztrációs pontok valamelyikén.

A legtöbb néző előtt játszott hazai válogatott mérkőzések listáját ide kattintva tekintheti meg.

Hozzászólások

aranyérem G. P.
Tótka már kisgyerekként megmondta, olimpiai bajnok lesz
nem kérünk belőle! / 25 perce
Hollik: sokadszorra bizonyosodott be, hogy a baloldal bevándorláspárti
Karácsony Gergely a Die Zeit nevű német hetilapban azt mondta, hogy a menekültek jogainak biztosítása erkölcsi kötelesség, és programjuk részét képezi.
Gyász
GYÁSZHÍR Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy Fehér Csaba nagybánhegyesi ( volt békéscsabai lakos 60 éves korában elhunyt. Drága halottunkat 2021. augusztus 7.-én 10 órakor búcsúztatjuk a békéscsabai Zsigmond utcai katolikus temetőben. A gyászoló család
Gyászhír Fájó szívvel tudatjuk, hogy Laszli Pál a volt békéscsabai Agroszer szervíz üzem vezetője békéscsabai lakos 75 éves korában elhuny elhunyt. Temetése 2021.08.06.-án 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. A gyászoló család.
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy IKLÁDI IMRE MÁV főtanácsos, életének 92.évében elhunyt. Drága szerettünktől 2021. augusztus 5.-én 10:00 órakor veszünk végső búcsút a gyulai Új - Református temetőben. Drága emléke a szívünkben él ! Szerettei
Megemlékezés Gyógyulni mentél De rossz kezekbe kerültél Haza már sohasem jöhettél Neked itt lenne a helyed közöttünk Felnevelni 6 éves gyermekünk. Szomorú, fájdalmas hosszú egy év telt el azóta, hogy szeretett családtagunk Farkasinszki István tragikus hirtelenséggel 44 éves korában itt hagyott bennünket. Örök fájdalommal és szeretettel szívünkben emlékezünk rá 2021. augusztus 01-én 10 órától kezdődő Istentiszteleten a békéscsabai Református templomban. A gyászoló család.
"Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él." Gyászhír Fájó szívvel tudatjuk, hogy Uhrin András volt Békéscsaba Tolnai utcai lakos 2021. július 09-én 92 éves korában pécsi otthonában csendesen megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. augusztus 03-án 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak akik, utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
" Az Édesanyák nem halnak meg, csak fáradt szívük pihenni tér" KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Fájó szívvel mondunk köszönetet, mindazoknak, akik ismerték, és szerették BÉKÉSI FERENCNÉ Szül. Balla Katalin Márta csorvási mezőgazdasági vállalkozó temetésén megjelentek, sírjára koszorút virágot helyeztek, mély fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mészáros Jánosné szül.: Dorkovics Ilona békéscsabai lakos életének 91. évében elhunyt. Temetése 2021.07.30. 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. A gyászoló család.
GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Molnár Gyula gyulai lakos életének 64. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. július 28-án 11 órakor lesz a gyulai Ó Református temetőben. Drága férjemtől, édesapánktól, tatánktól búcsúzunk. Ezúton mondunk köszönetet mindenkinek, akik mély fájdalmunkat bármilyen formában enyhíteni igyekeztek. A gyászoló család
,Úgy mentél el ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében” GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Vig Gábor békési lakos 97 éves korában elhunyt. Temetése 2021. 07. 28-án 9 órakor a békési Rózsa temetőben lesz A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Tomonicska János honvéd hősi halálának 105. évfordulójára. Emlékét kegyelettel megőrizzük. Unokái, dédunokái, ükunokái
GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Lipcsei István békéscsabai lakos 2021. július 9-én 32 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. augusztus 2-án 10 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. A gyászoló család
“Elhagytál egy időre, De tudjuk, hogy nem örökre. Szívünk fájdalmában egy a vigaszunk, Hisszük, hogy egyszer újra találkozunk.” GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy, Laurinyecz János (Lobi) kétsopronyi lakos életének 79. évében csendesen megpihent. Temetése 2021. július 24-én (szombaton) 10 órakor lesz a kétsopronyi temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és kérjük, hogy koszorú helyett egy szál virággal emlékezzenek meg Róla. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÉKÉSI FERENCNÉ Szül. Balla Katalin Márta Csorvási mezőgazdasági vállalkozó 64 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 23.án, pénteken 10 órakor lesz a csorvási Köztemetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Máté Gergely 2021. július 13-án életének 73. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk búcsúztatása 2021. július 23-án 11 órakor a sarkadi Körösháti temetőben lesz. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család
GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk. hogy KLIMENT MIHÁLY békéscsabai lakos 82 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. július 26-án 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy CSICSELY MIHÁLY volt Békéscsaba Május 1 utcai lakos 95 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2021. július 23-án 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Fájdalommal tudatjuk, hogy KOKAVECZ PÁL nyugállományú határőr főhadnagy orosházi lakos életének 83. évében váratlanul elhunyt. Hamvait 2021. július 21-én 10 órakor helyezzük örök nyugalomra a békéscsabai Berényi úti temetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Soha el nem múló fájdalommal tudatjuk, hogy CSJERNYIK MIHÁLY békéscsabai lakos 79 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2021. 07.20-án 10 órakor lesz a békéscsabai Tabáni evangélikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. a gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága szerettünk Baukó Mihályné szül. Kemény Margit békéscsabai lakos 86 éves korában csendesen megpihent. Utolsó útjára szűk családi körben kísértük el és helyeztük örök nyugalomra a békéscsabai Ligeti temetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Jancsok Györgyné született Weinberger Lívia ( volt röntgen asszisztens) békéscsabai lakos 2021. július 15-én 91 éves korában elhunyt. Temetésére szűk családi körben kerül sor. A gyászoló család
ZEG Rally Show / 34 perce
Ralifesztivált rendeznek Zalaegerszegen
1800 négyzetméteren / 52 perce
Különleges kiállítás nyílik New Yorkban
egyszer eljön a világvége... / 1 órája
Rémisztő jóslat: egy tudós szerint ebben az évben fog megszületni az utolsó ember a Földön
megmérettetés / 1 órája
Negyven kutyát neveztek a vésztői szépségversenyre
L. B.
dagad a botrány / 1 órája
Momentum: nem csak Cseh Katalinék körül akadnak kétes pénzügyek
Természetvédelem / 1 órája
Több száz év után visszatértek a vadmacskák Hollandiába