Foci-Eb 2020

2021.06.21. 18:27

Hollandia hengerelt, a harmadik csoportmérkőzését is megnyerte

A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 3. fordulójában a már biztosan csoportelső Hollandia 3–0-ra legyőzte Észak-Macedóniát Amszterdamban. Frank de Boer csapata június 27-én a Puskás Arénában a D-, az E- vagy az F-csoport harmadik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben.

C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Amszterdam, Johan Cruijff ArenA. Vezette: Kovács I. (romániai)

Észak-Macedónia: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki, Muszliu, Alioszki – Tricskovszki (Csurlinov, 56.), Bardi (Sztojanovszki, 78.), Elmasz, Ademi (Nikolov, 78.), Trajkovszki (Haszani, 68.) – Pandev (Kosztadinov, 68.). Szövetségi kapitány: Igor Angelovszki

Hollandia: Stekelenburg – Dumfries (Berghuis, a szünetben), De Vrij (Timber, a szünetben), De Ligt, Blind, Van Aanholt – F. de Jong (Gakpo, 79.), Wijnaldum, Gravenberch – Depay (Weghorst, 66.), Malen (Promes, 66.). Szövetségi kapitány: Frank de Boer

Gólszerző: Depay (24.), Wijnaldum (51., 58.)

Biztos csoportelsőként várta az utolsó kört Hollandia, Észak-Macedóniának pedig már nem volt esélye a harmadik hely megszerzésére. Frank de Boer, az oranje szövetségi kapitánya ennek ellenére nem tartalékolt, csupán két helyen változtatott az Ausztria elleni kezdőn.

A második percben épp az egyik új játékos, Gravenberch lőtt kapura a tizenhatoson kívülről, de nem talált kaput. A kilencedik percben gólt szerzett Észak-Macedónia, de korai volt az öröm, les miatt érvénytelen a találat.

A 21. percben Trajkovszki tüzelt távolról, a kapufa azonban megmentette holland csapatot. A 24. percben egy kontrát követően átrohant Hollandia az északmacedón védelmen, és a tetszetős akciót követően Depay megszerezte a vezetést. 0–1

Ezt követően Dumfries majdnem megduplázta az előnyt, de Dimitriveszki kapus hárított. A 40. percben a Mol Fehérvárt erősíti Muszliu fejelhetett tisztán egy szögletet követően, de nem találta el a holland kaput.

Fordulás után nem kellett sokat várnia az első nagy holland helyzetre, De Ligt fejese utána a gólvonalról tisztázott Tricskovszki. Egy perc sem telt el, Hollandia növelte az előnyét. Labdaszerzést követően Depay passzolt középre, a csapatkapitány Wijnaldum pedig közelről talált a kapuba. 0–2

Az 55. percben a korábbi újpesti, Bardhi szabadrúgását védte bravúrral Sketelenburg.

Beindult a holland henger – Depay lövését még védte az északmacedón kapus, de a kipattanót tíz méterrel belőtte Wijnaldum. 0–3

Az északmacedón válogatott teljesen szétesett, a csereként beálló Weghorst egy perccel később a felső lécet találta telibe.

A 67. percben azonban ünnepelt Észak-Macedónia, miután lecserélték a 122-szeres válogatott legendát, Goran Pandevet, aki utoljára lépett pályára címeres mezben. A 37 éves, BL-győztes játékos könnyek között búcsúzott.

A 72. percben újabb lesgólt szerzett Észak-Macedónia. A holland cserék motiváltan vetették bele magukat a mérkőzésbe, a hatalmas mezőnyfölény ellenére több gólt már nem esett. Hollandia magabiztosan nyerte meg az utolsó csoportmérkőzését.

A hollandok ellenfele június 27-én a Puskás Arénában a D-, az E- vagy az F-csoport harmadik helyezettje lesz.

A csoport másik mérkőzéséről ide kattintva olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!