Foci-Eb 2020

2021.06.11. 12:13

Csapattársa szerint Ronaldo nem az, akinek gondolják

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében győztes gólt szerző Éder szerint Cristiano Ronaldo, a részben budapesti rendezésű Eb-re készülő portugál válogatott csapatkapitánya nem az az ember, akinek a nyilvánosság nagy része gondolja.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo gives a thumbs up as he arrives at Lisbon airport with teammates to departure to Budapest on June 10, 2021 ahead of the UEFA EURO 2020 football competition. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Patricia de Melo Moreira

„Az embereknek van egy képe Ronaldóról, ami nem tükrözi a valóságot” – nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak a 33 éves futballista, akinek jelenleg nincs csapata, és nem is tagja a már Budapesten készülő, címvédő együttesnek.

„Ha egy játékos koncentrált és célokat tűz ki maga elé, az teljesen normális. Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogy hogyan viselkednék, ha én lennék a világ egyik legjobbja, és minden nyomás az én vállamra nehezedne”

- mondta Éder, aki szerint az embereknek meg kell érteniük, hogy mindez nem olyan könnyű feladat.

A 35-szörös válogatott csatár úgy véli, az ötszörös aranylabdás Ronaldo az elmúlt években bebizonyította, hogy nagyon jó csapatjátékos.

„Meglepett és kiemelkedő volt az a beszéd, amit a 2016-os döntő után tartott az öltözőben.

Azt mondta, hogy az a trófea a legfontosabb számára mind közül, pedig addigra már annyi mindent megnyert, hogy összeszámolni is nehéz lett volna” – nyilatkozta Éder.

A portugál válogatott jövő kedden, a Puskás Arénában, a magyarok ellen kezdi meg a szereplését az Eb-n, négy nappal később pedig Münchenben a németek vendége lesz, majd június 23-án – szintén Budapesten – a világbajnok franciákkal találkozik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!