Ezotéria

2010.03.24. 21:13

A csalfa miért

Természetünkből eredően előbb vagy utóbb, mindannyiunk fejében megszületik a gondolat: vajon milyen lehet a másik?

Buzsáki Gábor

A gondolat szülte kíváncsiság önmagában még nem tett. Azonban a távolság: a gondolat és a cselekvés között, csupán egy hajszál... A hűtlenségnek alapvetően két miértje van. Az első: a már említett kíváncsiság-szülte gondolat, a másik pedig az okot adó miért.

A hűtlenségre leggyakrabban okot adó miért: a kalandvágy, a féltékenység-szülte félelem és a lelkiismeret-furdalás keltés. Ez utóbbi a legérdekesebb, s egyben a leggyakrabban előforduló miért. Bármilyen furcsán is hangzik: a hűtlenség által okozott lelkiismeret-furdalás sokaknak erőt ad ahhoz, hogy elviseljék mindazt, amit egy kevésbé jól működő házasságban vagy kapcsolatban (a múlt, a közösen szerzett vagyon, a gyerekek miatt stb.) el kell viselniük.

A HŰSÉG és HŰTLENSÉG kérdése: NEM FELTÉTLENÜL HOROSZKÓP, sokkal inkább társfüggő! Természetesen vannak a születési horoszkópban erre utaló jelek, azonban a legfontosabb tényező mégis csak az, hogy az adott személy rendelkezik-e a társa iránt kellően erős tisztelettel vagy sem. Ha NEM, úgy a legkisebb okot adó miért is elegendő.

Nos, a születési képletben 3 bolygó jelzi a hűtlenségre utaló hajlamot:
A Vénusz, a Mars és a Hold.


Általánosságban e bolygók levegős (Ikrek, Mérleg, Vízöntő), illetve tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) jegyekben nagyobb, míg a születési képlet földies (Bika, Szűz, Bak) vagy vizes (Rák, Skorpió, Halak) jegyeiben állva, mérsékeltebb hajlamot mutatnak.Felmerülhet a kérdés: Mi köze van a Holdnak a hűtlenséghez?

Több mint gondolnád! Hiszen a pillanat uralkodójaként hangulatunk, illetve a lelkiállapotunk befolyásolásával Ő hozza meg a végső döntést! Ezért van az, hogy utólag megbánjuk mindazt, amit tettünk - vagy azt, amit nem…

Vagyis a hűséghez való viszonyunkat elsősorban a Hold által képviselt MIÉRTek határozzák meg. Ezek a MIÉRTEK egyéntől függően változnak, hiszen van, aki AZÉRT lesz hűtlen, mert a kíváncsiság vagy a félelem hajtja, megint más AZÉRT, mert önmagának lelkiismeret-furdalást okozva így menti meg a házasságát, és olyan is van aki AZÉRT hűséges, mert nem szeretné elveszíteni a másikat. Így vagy úgy, minden egyes “AZÉRT” mögött, számos egyéni “MIÉRT” áll.

Természetesen vannak jegyekre jellemző, támogató MIÉRTEK is, ilyenek lehetnek például...

Tüzes jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas) esetén: - a küzdelmet igénylő közös célok
Földies jegyek (Bika, Szűz, Bak) esetén: - a közösen szerzett biztonság
Levegős jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) esetén: - a közös beszélgetések
Vizes jegyek (Rák, Skorpió, Halak) esetén: - a közös emlékek gyártása

Forrás: asztropatika.hu

Kapcsolódó anyagok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!