Zengővárkony

2018.02.18. 08:19

Voksokra vár a hős gesztenyefa

A Szelíd túlélő címmel készítettek videót a 2017-es Év fája versenyt megnyerő zengővárkonyi hős gesztenyefáról. A fa, amelyet a Pécsváradért Alapítvány nevezett a hazai versenyre, magyar győztesként már az Év európai fája versenyben szerepel, ahol a szavazás február végéig zajlik.

A treeoftheyear.org oldalon futó szavazásban a kontinens számos neves, különleges történetű fája mutatja meg a természeti értékeket és azok egyedi kapcsolódását a helyi közösségekhez. Ezt a sajátos értéket a Zengő vidékén élő háromszáz éves fa esetében mozgalmas és érzelmes videóval mutatják meg – hívta fel a figyelmet az alkotásra a bama.hu.

A filmen helyiek idézik fel, hogyan járult hozzá a gesztenye a őseik megélhetéséhez, illetve mi mindent élt túl a hős gesztenyefa. Az internetes szavazásban egyébként elkél az országos segítség, mert a valamivel több mint kilencezer eddigi vokssal a magyar fa cikkünk megjelenésének idején az ötödik helyen áll portugál, orosz, spanyol és brit vetélytársai nyomában. A szavazás állása jövő csütörtökig lesz nyilvános, utána már nem lesznek láthatók a számok.

Ha van három és fél perce, tekintse meg ezt a gyönyörű kisfilmet!

Borítókép: Hevesi Zoltán / bama.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!