lenyűgöző képsorok

2019.04.03. 12:20

„Vizes filmekkel” készül a közmédia a Víz Világtalálkozóra

A Bolygónk a Föld című sorozatot, a Kék Bolygót, a Vad Balatont, A víz világát és az ORF Univerzumot is műsorra tűzi a Duna TV.

Forrás: Pannonia Entertainment

Fotó: Youtube

Magyarország 2019. október 15-17. között rendezi meg a Budapesti Víz Világtalálkozót (Budapest Water Summit). A közszolgálati média – összhangban a természetvédelemre is kiterjedő értékteremtési és értékőrzési céljaival – a rendezvény kiemelt jelentőségére tekintettel kimagasló színvonalú dokumentumfilmekkel készül a jeles eseményre. A közmédia televíziós csatornáin ma is rendszeresen láthatóak természetvédelemmel foglalkozó, ismeretterjesztő alkotások. A víz világa főcím alatt futó filmválogatások között

olyan világhírű filmek tekinthetőek meg, mint például a BBC által készített, lenyűgöző látványvilágú Bolygónk a Föld II és a Kék Bolygó II David Attenborough természettudós, dokumentumfilmes tolmácsolásában.

A Vad Balaton című magyar természetfilmet április 7-én tűzi műsorára a Duna Televízió.

A nézők megismerhetik Magyarország legnagyobb tavának felbecsülhetetlen természeti kincseit. Szó lesz a vulkánokról, mésztufa lépcsőkről, barlangokról, homokbuckákról és a szurdokvölgyekről, amelyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak pedig nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. A Duna csatorna vetíti az ORF Univerzum témába vágó részeit is, amelyek A Duna – Európa ütőere, Plitvice – A zuhatagos tavak vidéke, illetve a A Boden-tó – Smaragd Európa szívében alcímen követhetőek.

A nézők válogatást láthatnak a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál filmjeiből is:

az Üzenet a palackban című dokumentumfilm, a PET Kalózok történetét dolgozza fel, akik több száz folyamkilométert tettek meg a Tiszán és a több ezer önkéntessel együtt több mint 18 tonna hulladékot termeltek ki a folyóból.

Borítókép: részlet a Vad Balaton című film előzeteséből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!