bemutató

2020.02.08. 14:04

Villanyautóként térhet vissza a Tata

A szabadidő-autók jövőjébe enged betekintést a Tata Motors legújabb tanulmánya, amely kedvéért a márka legendás terepjáróját, a Sierrát idézték meg a formatervezők.

Forrás: automotor.hu

Egy időben még nálunk is megvásárolható volt a Tata Sierra, amelyet most egy elektromos tanulmány erejéig feltámasztottak, igaz, az aktuális Impact 2.0 formavilág miatt épp csak nagy vonalakban utalnak az ősre a Sierra EV-nél – írja az Autó-Motor.

A karosszéria hossza mindössze 4,1 méter, és mindezt az ALFA nevű padlólemezre építették fel, amelyet egyébként legújabb személyautóinál használ az indiai konszern.

Fotó: automotor.hu

Nagy lemez- és ablakfelületeket használtak a karosszérián, a klasszikus értelemben vett hűtőrácsot is megspórolhatták az elektromos hajtásnak köszönhetően. Nyugtató környezetet alakítottak ki az utastérben, az üléselrendezés újdonsága, hogy az anyósülést szembe lehet fordítani a hátsókkal.

Csupa természetes anyagot használtak a belsőhöz, a padlónál a fa dominál, az üléseknél pedig szövetet és újrahasznosított bőrt használtak kárpitozásként.

Fotó: automotor.hu

Nincs hír arról, hogy a Tata Sierra EV sorozatgyártásba kerül, de könnyen lehet, hogy pár éven belül találkozhatunk majd egy ilyen jópofa, kis méretű szabadidő-autóval – írja a portál.

Címkék#tata motors

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!