gyermek

2020.06.12. 15:33

Valódi segítséget nyújt az ökumenikus segélyszervezet a rászorulóknak

Valódi, kézzelfogható segítséget nyújt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló gyerekeknek – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a szervezet közösségi pontjának újranyitásán.

Budapest, 2020. június 12. Gyerekek játszanak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet újranyitott közösségi pontján, a csepeli Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztõházában 2020. június 12-én. A Tesco brit kiskereskedelmi hálózat 15 millió forint adományt ajánlott fel a segélyszervezetnek. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár a rendezvényen elmondta: az ökumenikus segélyszervezethez eljuttatott felajánlások közvetlenül a rászorulók boldogulását segítik. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Novák Katalin kiemelte: az ökumenikus segélyszervezethez eljuttatott felajánlások közvetlenül a rászorulók boldogulását segítik.

Az Iain Lindsay budapesti brit nagykövet által indított, a segélyszervezet gyermekekért szervezett adománygyűjtésére felhívó „virtuális futólánccal” kapcsolatban azt mondta: a közös kezdeményezések azért fontosak, mert felhívják a figyelmet arra, hogy egyszerű eszközökkel is lehet segíteni. Néhány száz forinttal is segítséget lehet nyújtani a rászorulóknak, ha van olyan szervezet, amelyik vállalja ezek összegyűjtését, majd eljuttatását azokhoz, akiknek szükségük van rá – tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy idén 100 ezer gyermek vehet részt napközis Erzsébet-táborokban, amelyekre keddig lehet jelentkezni.

Iain Lindsay elmondta: a futólánc főtámogatója, a Tesco brit kiskereskedelmi hálózat 15 millió forint adományt ajánlott fel a segélyszervezetnek.

Az adomány szerinte bizonyítja a cég családok iránti elkötelezettségét, és sok gyermek nyarát varázsolja széppé.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója arról beszélt: a Tesco kiszámítható partnere a szervezetnek. Nagy öröm, hogy a közösségi pont újra kinyithatott, hiszen a gyerekek nagyon várták, hogy az élet elindulhasson a normális kerékvágásban – tette hozzá.

Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója azt mondta: tíz éve működnek együtt a segélyszervezettel, idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt adománygyűjtés helyett 15 millió forintot és játékokat ajánlottak fel a rászoruló gyerekeknek.

Borítókép: gyerekek játszanak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet újranyitott közösségi pontján, a csepeli Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában 2020. június 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!