ne maradjon ki

2018.10.21. 11:34

Utálatos, de nagyon hasznos a lábedzés

Sokan nyűgnek tartják, pedig e testrész formázása, erősítése is fontos része egy komplett edzésnek, vagyis heti egy, legfeljebb két napot muszáj rászánni.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Liderina

A láb edzésére nagyon kevesen figyelnek. Sokan hajlamosak abba a hibába esni, hogy heti egyetlen tréninget sem szánnak rá. Meg is van az eredménye, és az összkép meglehetősen vicces: felül bivalyerős, alul pálcikavékony – olvasható a Csupasport oldalán.

Tippek a megfelelő edzéshez

Mindenképpen alapgyakorlatokkal kezdjünk. Eleinte koncentráljunk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő gyakorlatot, használjunk könnyű súlyokat, nehogy valaki a húszkilós tárcsákkal akarjon guggolni. Ha így tesz, könnyen ott maradhat, nincs annál kínosabb, mint amikor nagy nyögések közepette másnak kell odasietnie, hogy levegye a súlyokat.

Kezdőknek nem érdemes túlzásba vinniük, s ahogy a haladóknak, úgy a lábazást még csak tanuló sportolóknak is elegendő heti egy, legfeljebb két napot rászánniuk a testrész formázására, megerősítésére. Sokan akkor lábaznak, amikor „nem stimmel valami”, azaz gond van az erőnlétükkel, vagy nem érzik jól magukat mentálisan.

Triszett lényege: Három gyakorlat meghatározott ismétléssel egymás után jelent egy sorozatot.

Alapelvek

  • Mindig annyi súllyal dolgozzunk, amennyivel az aznapi hangulatunkhoz, erőszintünkhöz képest maximális erőbevetéssel tudunk dolgozni
  • A hatékonyság érdekében szükség van megfelelő intenzitásra
  • Az egyes triszettek között 1 perc pihenőidő van
  • Minden triszettből három kört kell végrehajtani
  • Ha kész a három kör, jöhet a következő triszett
  • A vádligyakorlatoknál körönként változtathatod a lábfejed állását, így a vádli minden része kap terhelést. Az edzéseiden nyugodtan, kedved szerint váltogathatod a triszettek sorrendjét.
  • Borítókép: Illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!