furcsa elképzelés

2019.09.24. 11:14

Tettek rá vonóhorgot, de minek?

A jövő Volkswagenének kikiáltott ID.3-as villanyautó nem azoknak készül, akik vontatni is szoktak autójukkal – annak ellenére, hogy a gyári extrák között vonóhorgot is találunk.

Forrás: automotor.hu

Ma már több olyan villanyautó is van, amelyekkel lehet utánfutót húzni (Jaguar I-Pace 750 kg, Tesla Model 3 910 kg, Audi e-tron 1800 kg, Tesla Model X 2250 kg), azonban a Volkswagen autója mindössze 75 kg-ot húzhat, ilyen könnyű utánfutó pedig nem létezik – írja az Autó-Motor.

A hiányosság oka, hogy az MEB építőkészlet vázszerkezetét nem készítették fel az ilyenfajta igénybevételre. Nem vontatásra szánják az ID.3 vonóhorgát, hanem arra, hogy az ügyfél a meglévő kerékpárszállítóját tudja használni.

Azonban azt is csak hagyományos biciklivel, hiszen 15 kg-os kerékpárszállítóval és 25 kg-os elektromos kerékpár tömeggel számolva csak két kétkerekűt vihet magával az ötszemélyes ID.3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!