kellemest a hasznossal

2018.02.03. 18:24

Téli testmozgásra és szurkolásra buzdítanak a fiatal családosok

A február 9-én kezdődő téli olimpián résztvevő magyar sportolóknak történő szurkolást és a téli sportolást népszerűsítő rendezvényt szervezett a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szombaton, Dunakeszin.

Dunakeszi, 2018. február 3. A Dunakeszi Városi Sportegyesület jégkorong bemutató meccse a dunakeszi Főtéren rendezett jégmajálison 2018. február 3-án. A „Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is” program keretében megtartott rendezvényen a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a február 9-én kezdődő téli olimpián résztvevő magyar sportolóknak történő szurkolást és a téli sportolást népszerűsítette. MTI Fotó: Mohai Balázs

A „Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is” program keretében megtartott jégmajálison a Ficsak alapítója, Király Nóra  újbudai önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy két évvel ezelőtt álmodták meg a „Nem vagyunk mi kispályások” brandet, hogy nemzetközi sporteseményeken, a magyar sportolókért együtt szurkolásra buzdítsák az embereket.

Hozzátette, hogy ez a 2016-os Futball Európa Bajnokságon be is vált, tavaly pedig a vizes világbajnokságon szurkoltak a magyar versenyzőknek. Idén a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) kereste meg őket, hogy buzdítsák a februári téli olimpián induló sportolókat.

Király Nóra elmondta, hogy szervezetüknek fontos a családok testmozgásra történő buzdítása, még ilyenkor télen is, ezért szervezték Dunakeszire a jégmajálist, amely a szurkolás mellett a mozgás fontosságát hivatott népszerűsíteni.

Gyerekek labdáznak a dunakeszi Főtéren rendezett jégmajálison MTI Fotó: Mohai Balázs
Gál Zoé, a Sebestyén Korcsolya SE műkorcsolyázójának bemutatója MTI Fotó: Mohai Balázs

Borítókép: Jégkorongbemutató a jégmajálison. MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!