Történelmi időkben

2019.03.22. 11:37

Támogatással utazhatnak a diákok Ferenc pápa csíksomlyói miséjére

A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával. A diákokon kívül egyházi közösségek is jelentkezhetnek.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Veres Nándor

Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – közölte Soltész Miklós pénteken Budapesten.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: a Rákóczi Szövetség pályázatán középiskolai csoportok és egyházi közösségek vehetnek részt.

Soltész Miklós kiemelte: Ferenc pápa székelyföldi látogatása hatalmas egyházi diplomáciai siker és nagyszerű lehetőség a magyar-román kapcsolatok erősítésére, a történelmi megbékélés elősegítésére.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke ismertette: a szövetség diákutaztatási programjának keretében szeretnének „minél több 13 és 19 év közötti Kárpát-medencei fiatalnak lehetőséget biztosítani, hogy eljuthassanak erre a történelmi jelentőségű szentmisére”.

A pályázatokat a www.rakocziszovetseg.org oldalon lehet benyújtani április 1-ig – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!