leleményes

2020.11.15. 15:00

Szuperbiztos poloskacsapda, fillérekből megvan és hatásos

Lassan a mindennapi élet részévé válik az őszi poloskainvázió: ráadásul a büdös bogarak mintha minden évben egyre többen lennének. Mutatunk egy olyan filléres trükköt, amivel könnyedén hatástalanítani lehet őket!

Forrás: Shutterstock

Senkinek nem kell bemutatni ezt a bűzös rovart: a kiskertekben nyáron lerágják a termést, ősszel pedig csapatostul igyekeznek behúzódni a házakba, nem győzi az ember kiebrudalni őket a lakásból – írja a Ripost. Bár nem csípnek, a jelenlétük igencsak kellemetlen, hiszen a legkisebb zargatásra is órákig tartó bűzfelhőt hagynak maguk után. A poloskák nem kímélik a frissen főtt ételeket, mosott ruhákat sem.

Szerencsére lehet védekezni a pofátlan rovarok ellen, és nem is vagyonokért: mindössze egy ásványvíz és egy elemes led teamécses árába kerül – a többi hozzávaló, a szigetelőszalag és a tapétavágó pedig megtalálható a legtöbb férfi barkácskészletében.

A csapda hasonló elven működik, mint amivel a darazsakat szokták befogni; csak itt cukros-édes folyadék helyett a mécses fénye vonzza bele a poloskákat.

Ha kiteszi a teraszra, reggelre bőven lesz benne fogoly. Vágja le a műanyag palack felső részét egy tapétavágóval vagy egy nagyobb ollóval, majd helyezze a mécsest a palack aljába. Ezután a levágott részről szedje le a kupakot, és szájával lefelé tegye az üvegbe.

Nem szép, de hatásos
Fotó: Ripost

 

Ha ezzel megvan, rögzítse jó erősen a palack alsó részéhez szigetelőszalaggal. A csapda úgy a leghatásosabb, ha az egészet körbetekeri, hogy csak felül áradjon a fény, így garantáltan ott mennek be a poloskák az üvegbe – ahonnan kifelé már nem fogják megtalálni az utat. A foglyul ejtett rovaroktól aztán könnyen megszabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!