emelkedő buborékok

2020.08.22. 14:43

Szeptember 3-án ismét Etyeken találkozik a pezsgővilág

A tavalyi nagy sikerű indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát! Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után, Pezsgőünnep néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.

Forrás: Shutterstock

2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válságos helyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául.

A szervezők idén is izgalmas előadásokat, parázs vitákat és exkluzív kóstolókat ígérnek. A már online elérhető tematikából kiderül, hogy valóban neves hazai és nemzetközi előadókra számíthatunk, a kerekasztal címe („Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”) és előadói pedig szintén sok érdekességgel kecsegtetnek.

Pezsgőünnep

A második Pezsgőkonferencia rögtön egy fantasztikus újdonsággal is szolgál. A szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.

Az esemény főszervezői: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál.

A tervezett tematika a következő:

Előadói szekció

 

Megnyitó – Köszöntőbeszéd

Agrárminisztérium

 

Köszöntő

Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője

 

Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél

Lamport József, főborász, Thummerer Pince

 

A buborékok élete Champagne-on túl

Márkus György, pezsgőszakértő

 

Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója

Mérész Sándor, borász, Etyeki Kúria

 

Szabályozás

Garamvári Zsuzsa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok

 

Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő

Demeter Zoltán, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj

 

David Bourdaire, borász, Champagne Bourdaire-Gallois

 

 

Jean-Marc Lallier-Deutz, PR igazgató, Champagne Deutz

Egyeztetés alatt!

 

Habzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok

Unger Zsolt, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners

 

Kerekasztal szekció

 

Kerekasztal – Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”

 

Felkért résztvevők:

Vancsik Ivett (Vince)

Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely)

Bárdos sarolta (Tokaj Nobilis)

Herczeg Zoltán (Dining Guide)

Molnár Attila (Arany Kaviár)

 

Témavezető:

Rókusfalvy Pál

 

Pezsgőünnep

 

Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia!

A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzuk el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeink, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!