aktív kikapcsolódás

2018.01.19. 10:51

Szablyás pezsgőnyitás is lesz az Etyeki Pikniken

De kézműves vásárral és forraltborfőző-versennyel is várják az érdeklődőket hétvégén.

Festival Serve Champagne Pour A Mineral Water

Téli programokkal, disznóvágással, kézműves vásárral, forraltborfőző-versennyel és számos érdekességgel várják a látogatókat a hétvégi Etyeki Pikniken – mondta el Rókusfalvy Pál főszervező az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken.

Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként egyszer rendezik meg az etyeki gasztrosétányon.

Több mint húsz pince várja az érdeklődőket, a sokszínű gasztrosétányon a desszertpincétől egészen a sajtpincéig számos egyedi, szezonális finomságot kóstolhatnak végig a látogatók – mondta el a főszervező.

Emellett ki lehet próbálni egyebek mellett a vajköpülést, a sajtkészítés folyamatát és a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseit lehet megismerni – tette hozzá.

Továbbá a Gombai pezsgőpincénél szablyás pezsgőnyitást is láthatnak az érdeklődők. Ennek kapcsán a főszervező elmondta, hogy Etyeken nagy hagyománya van a pezsgőnek, hiszen Törley József már 130 éve felfedezte, hogy a borvidék szőlőiből kiváló minőségű pezsgőt lehet készíteni.

Borítókép: Max Pixel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!