Csíksomlyói búcsú

2019.02.14. 18:18

Sepsiszentgyörgy kétezer ingyenes szállást ajánl fel a pápalátogatásra

Kétezer szálláshelyet ajánlanak fel a város iskolai kollégiumaiban és sportlétesítményeiben Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatása időszakára.

Csíksomlyó, 2017. június 3. A csíksomlyói búcsún tartott szentmise résztvevői a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben 2017. június 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az önkormányzat arra is készül, hogy teával és zsíros kenyérrel is megvendégelje a zarándokokat – idézte Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert a Maszol.ro portál.

Az elöljáró ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a sepsiszentgyörgyi emberek is befogadnak zarándokokat. Mint mondta, azt szeretné, hogy a székelyföldi emberek lehetőséget lássanak arra, hogy megmutassák, milyen a székely vendégszeretet.

„Segítségnyújtással hasznosabb lesz az élmény, mint a rövidtávú haszonszerzéssel. Sikertörténet lehet, ha minél többen csatlakoznak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ingyenes szálláshely felkínálásához, hiszen a pápalátogatás alkalmával megmutathatjuk Székelyföld igazi arcát azoknak is, akik ezt nem akarják meglátni” – idézte Sepsiszentgyörgy polgármesterét a Maszol.ro portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!