szépség

2017.08.30. 06:00

Pár apró trükkel azonnal felfrissítheti tekintetét

Reggel belenéz a tükörbe, és egy táskás, karikás szempár pillant vissza önre. Ismerős a helyzet?

A szem környéke azért olyan érzékeny, mert háromszor vékonyabb a bőr, mint az arc egyéb részein, ráadásul alig tartalmaz faggyúmirigyet és zsírszövetet. Épp ezért jóval hamarabb kiszárad, és könnyebben ráncosodik – már csak a sok mozgás miatt is. Tudta például, hogy egyetlen nap alatt körülbelül 10 ezerszer pislogunk? Nem csoda hát, hogy legelőször a szemkörnyéken alakulnak ki az apró ráncok és duzzanatok. A különféle készítményekkel azonban célzottan ápolhatja ezt a bőrfelület, leapasztva ezzel a táskákat, és késleltetve a szarkalábak megjelenését – írja a Fanny magazin, amely néhány szemápolási tippel is szolgál.

Ráncok ellen

Nem lehet elég korán elkezdeni a szemránckrém használatát, hogy a finom vonalkák ne válhassanak idő előtt mély árkokká! A többi krémmel szemben ezek a készítmények nem tartalmaznak olajat, hogy ne irritálják a bőrt, ehelyett nedvességmegkötő (pl. hialuronsav), ráncfeltöltő és kötőszövet-feszesítő (pl. A- és C-vitamin) hatóanyagokkal gazdagítják őket.

Táskák eltüntetése

Kevés alvás vagy túl sós ételek fogyasztása után azért keletkezik duzzanat a szem alatt, mert a nyirokelvezetés nem megfelelő, és emiatt túl sok folyadék halmozódik fel a szövetekben. A koffein- vagy hamameliszkivonatot tartalmazó készítmények segíthetnek a táskák leapasztásában. Ezeket a termékeket tanácsos a hűtőben tárolni, hiszen a hideg önmagában is megkönnyíti a duzzanatok eltüntetését.

Minimasszázs

Eláruljuk, hogyan erősítheti a szemápoló krém hatását!

1. lépés: Belülről kifelé haladva vigye fel a krémet a szemhéjára.

2. lépés: Az ujjait tegye a szemöldöke alá, és 3 másodpercig húzza felfelé a bőrt. Ismételje meg 10-szer a mozdulatot.

3. lépés: Azzal is csökkentheti a duzzanatot, ha a szeme alatti részen finoman benyomogatja a bőrébe a krémet.

Azonnali hatás – nyílt tekintet

A lelógó, duzzadt szemhéjaktól kisebbnek tűnik a szem. Ezt egy kis make-uppal könnyen korrigálhatja! Fesse ki a szemhéját világos szemhéjfestékkel, majd egy sötétebb színűvel húzzon ívet a szemöldökcsont alá, és kicsit satírozza el. A szempillákat fesse ki szempillaspirállal.

Karikákra

Korrektorral eltüntetheti a sötét árkokat. A szemápoló krém használata után, de még az alapozás előtt vigye fel az ujjbegyével a kiválasztott színt a bőrére. Fontos, hogy sötét karikák esetén sárga vagy zöldes tónusú színt válaszon, a duzzanatok elfedésére a bőr színétől csak leheletnyivel eltérő árnyalat az ideális. Ráncocskák esetén nem ajánljuk a púderes vagy csillogó részecskéket tartalmazó korrektort, mert a szemcsék megülhetnek a barázdákban. Használjon inkább olyat, amely feszesítő hatóanyagokat is tartalmaz!

Reggeli után

Egy jól bevált házi receptet is bátran kipróbálhat: 1 db zöldtea-filtert hagyjon állni 3 percig forró vízben, majd hűtse le, és 15 percre tegye a behunyt szemére.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!