Szavazási eredmény

2020.10.22. 11:48

Olvasóink többsége a természetbe vágyik a hosszú hétvégén

Reméljük, jó idő lesz a háromnapos hétvégén, mert hét eleji olvasói szavazásunkból kitűnik, hogy sokan, a válaszadók közel fele (47%) a természetbe vágyik. Benne vagyunk az őszben, közeleg a tél, egyre kevesebb alkalmunk lesz kimozdulni, élni kell hát a lehetőséggel. Ráadásul a szabad levegőn, családunk körében nem kell a koronavírustól sem tartanunk.

Forrás: Shutterstock

Az olvasók másik jelentős csoportja, közel negyede (22%) ezzel szemben a bekuckózásra tette le voksát. „Mostanság így szokás” – mondták, és persze, nekik is igazuk van, jobb ilyen időkben a fizikai távolságtartás. Ráadásul ha otthon leülünk egy tea mellé, az ünnepi tévéműsornak köszönhetően még az '56-os forradalmárokról és szabadságharcosokról is méltóképpen megemlékezhetünk.

Ugyanilyen arányban (22%) adott kissé lemondó választ olvasóink egy másik csoportja, akik talán kissé már belefásultak a járványhelyzetbe, ezért csak legyintenek: helyettük már csak a koronavírus tervez. Nem csoda, ha sokakat elfog olykor a bizonytalanság érzése, netán a betegségtől való félelem, de próbáljuk ne megadni magunkat ezeknek, hanem helyette bizakodva a jövőbe tekinteni és igenis tervezni.

[eweb-voting id="3128548"]

Nem meglepő, hogy a válaszadók csupán kevesebb mint egy tizede (9%) válaszolta azt, hogy ezekben a napokban elutazik valahová a családdal. Miért ne tehetnék meg, ha betartják a védelmi előírásokat? Távolságtartás, maszkhasználat, gyakori kézmosás – ezek az eszközök mindenkinek a rendelkezésére állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!