Szavazásértékelés

2018.11.15. 09:09

Olvasóink előtt nem érdemes „villogni”

Aki a lézerlámpájával repülőgép-pilóták szemébe világít, nem sok könyörületre számíthat.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Filmonov

Néhány napja adott tájékoztatást a HungaroControl arról, hogy egyre gyakoribb jelenség, hogy lézerfénnyel vakítják el a repülőgépek pilótáit. Egyelőre nem tudni, kik és miért játsszák ezt a csínytevésnek csak a szentek jóindulatával minősíthető „játékot”, az azonban bátran kijelenthető, hogy a legtöbb egészséges gondolkodású ember totális felelőtlenségnek tartja az efféle húzásokat.

Hiszen kinek ne volna tapasztalata arról, milyen nehéz biztonságosan vezetni, ha a napsugarak a lehajtott szemellenzőre fittyet hányva egyenest a pupilláink közé ragyognak? Kinek ne szökkent volna ki néhány keresetlen szó a foga kerítésén akkor, ha a szembesávban érkező elfelejtette (vagy nem akarta) lekapcsolni a reflektort? Diákként a nyári táborokban hányan vesztettük el a biztonságérzetünket, amikor éjszaka zseblámpa fénye, nappal tükördarab villanása cikkant a szemünkbe? Gondoljunk bele, mekkora veszélyt hordoznak már ezek az apróságok is – akkor

milyen tragédiát kockáztat az, aki több kilométer távolságra is gond nélkül elhatoló, égető lézerfénnyel zavarja a repülőgépek pilótáit?

Kíváncsiak voltunk, vajon olvasóinkat is nyugtalanítja-e a jelenség, e heti szavazásra bocsátott kérdésünk (Mit gondol arról, hogy lézerfénnyel vakítják el a pilótákat?) nyomán pedig világossá vált, hogy a szavazók nem sokat teketóriáznak ebben az ügyben.

[eweb-voting id="1598569"]

A voksot leadók többsége, 51%-a ugyanis úgy véli: az ilyesmivel „szórakozókat” jobb egy életre elrettenteni nevetséges „hobbijuk” gyakorlásától. „Terrorista kísérletért életfogytiglant nekik, aztán ott szórakozhatnak!” – vallja olvasóink ezen tábora, és nem állítjuk, hogy olyan nagy erőfeszítésünkbe telne egyetértenünk velük...

" />

Kevésbé radikális lelkületű szavazóink egy csoportja az értetlenség és a felelősség – teljesen jogos – firtatása jegyében reagál. „Akkor is villognának, ha az édesanyjuk ülne a gépen?!” – kérdezi háborogva a voksolók 24%-a, a kérdésük pedig abszolút indokolt, bár sajnos az a gyanúnk, hogy költői...

Aki ugyanis képes több száz ember életét puszta szórakozásból kockáztatni, megközelíti a pszichopátiának azt a szintjét, amikor az ember az édesszülője biztonságát már legfeljebb csak annyira tartja fontosnak, mint a sültkrumplija fűszerezését.

" />

Egy szebb világban őszintén reménykedő olvasóinkat, a voksolók 13%-át egészen letaglózta a döbbenet: ők a hitetlenkedéssel vegyes szomorúság lelkiállapotában adták le szavazatukat arra, hogy „Nem akarom elhinni, hogy van ilyen...”

" />

E csoporttal valamelyest azonosul, a mindennapi életben túlburjánzó emberi gyarlóságra azonban rendre humorral felel szavazóinknak az a része, akik a szóban forgó fényről magabiztosan állítják: „Ez csak egy UFO intergalaktikus energialetapogatója. Nem kell félni.” E heti szavazóink e 12%-ának – a közös poén jegyében – űrügyi tájékozottságában bízva segítségét kérjük abban, hogy ha mégis kiderülne, hogy emberek villognak a pilóták szemébe, az említett földönkívüli lényeket navigálják a magyar repterek környékére, hogy nyakon csíphessék a lézerrel villogókat, és elrabolhassák őket annak rendje és módja szerint. Minden bizonnyal a repülőgépek pilótái is hálásak lennének érte.

" />

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!