finomságok

2018.08.21. 16:32

Nyár végén is lehet egészségesen nassolni

Adunk is néhány tippet az uzsonnához.

A piacok még roskadoznak a finomságoktól, érdemes kihasználni az utolsó meleg napokat és lecsapni a következő egészséges nasikra – írja a Mindmegette.

1. ÁFONYA

Ez a bogyós gyümölcs az egyik legjobb rostforrás. Ráadásul alacsonyabb a cukortartalma, mint a legtöbb gyümölcsnek, és rengeteg antioxidánst is tartalmaz – szuperegészséges!

2. GÖRÖGDINNYE

Ha megeszik két nagyobb szelet görögdinnyét, az nagyjából olyan, mintha meginna egy pohár vizet, szóval tökéletesen hidratál. Nem csoda, hogy annyira kívánja a nagy hőségben! De ha igazán hűs finomságra vágyna, próbálja ki a görögdinnyés limonádét!

3. BAZSALIKOM

A bazsalikommal rengeteg nyári finomságot felturbózhat! Ha pedig a sót friss bazsalikommal helyettesíti, azt a teste garantáltan meghálálja – nem csak egészségesebb lesz, de a pluszkilókat is könnyebben le tudja dobni.

4. JEGES KÁVÉ

Ne felejtse el, hogy a kávé lényegében növény, hiszen a kávébab valójában a kávé gyümölcse. Rendszeres fogyasztása (napi 2-3 csésze) pedig jótékonyan hat a májra, segít a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, valamint a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkenti.

5. PARADICSOM

A paradicsom rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert, ráadásul tele van vízzel is, így a dinnyéhez hasonlóan segít a hidratálásban. Egy forró nyári délután biztosan jól fog esni egy hűsítő paradicsomsaláta!

6. GYÜMÖLCSÖS VÍZ

Dobjon bele a vízbe néhány szelet uborkát, bogyós gyümölcsöt vagy citrusfélét, és így nem csak finomabb, de egészségesebb is lesz a nyári frissítő! Megéri lecserélni erre a cukros üdítőket!

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Tatevosian Yana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!