Őrület

2019.10.17. 15:40

Nem szólíthatók hölgyeknek és uraknak a kanadai légitársaság utasai

Nem akarja megsérteni az „x-nemű” utasokat, ezért betiltotta a „Hölgyeim és Uraim” megszólítást Kanada legnagyobb légitársasága, az Air Canada.

Forrás: Shutterstock

„Hölgyeim és Uraim, üdvözöljük önöket a fedélzeten!” – ez a mondat nem fog elhangzani Kanada legnagyobb légitársasága, az Air Canada járatain, értesült a V4NA hírügynökség.

A döntés oka, hogy nem szeretnék megbántani azokat az utasokat, akik egy új kormányrendelet alapján egy harmadik, az úgynevezett x-nemet is választhatják maguknak, amennyiben úgy érzik, hogy sem a nőkhöz, sem a férfiakhoz nem tartoznak.

A légitársaságnál ezentúl egyéb megszólításokat kell használni, például azt, hogy „mindenki”.

A La Presse kanadai napilap által megkérdezett Air Canada-dolgozók szerint a személyzetnek időre lesz szüksége az új megszólítás megszokásához. Van, akiknek nem tetszik a változás, mert megszokták, hogy több évtizede ugyanazzal a mondattal köszöntik az utasokat, mások viszont úgy vélik, hogy a 21. században bárkinek jogában áll akár x-neműnek vallani magát.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!