Konyhai tippek

2020.06.09. 11:46

Mutatjuk, mire jó a sajtreszelő négy oldala

A konyhai eszköz praktikusabb, mint elsőre gondolnánk.

Forrás: Shutterstock

A sajtreszelésnél nyilván jóval többre... A boltokban sokféle sajtreszelőt lehet ugyan kapni, de szinte minden háztartásban található egy négyoldalú reszelő. A négyoldalú reszelőnek azonban jó, ha két oldalát használjuk. Most megtudhatja, hogy mi mindenre jó ez a remek konyhai eszköz – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Kisebb aprítólyukak

Valószínű, hogy ezt az oldalt használja a leggyakrabban a sajtreszeléshez. Ez az oldal kiváló a kemény sajtok finom forgácsolásához, hogy megszórja vele a pizzát vagy a melegszendvicset. Ezenkívül pedig a csoki lereszeléshez és a kenyérmorzsa elkészítéséhez is ez az ideális felület.

Nagyobb aprítólyukak

Itt is lereszelheti a sajtot, ahogy a süteményekhez az almát, a tócsnihoz a krumplit vagy a salátához a répát, illetve a céklát is.

Durva lyukak

Ezt az oldalt sokan azért nem szeretik, mert nem egyszerű tisztítani. Pedig ideális a citromhéj, a fokhagyma, a szerecsendió lereszeléséhez! Sőt a megkeményedett barna cukrot is porrá apríthatja ezen az oldalon.

Szeletelőrések

A salátához az uborkát vagy a házi csipszhez a krumplit gyalulhatja le rajta, vagy legyárthatja rajta a szép vékony sajtszeleket, sajtforgácsokat a saláta tetejére.

+1: Az egész eszköz

A teljes eszköz szaggatásra is alkalmas: kekszsütéskor szép téglalapformát vághat ki vele a tésztából. (A reszelő alján lévő gumigyűrűt előtte távolítsa el.)

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!