diéta

2018.05.14. 20:26

Mi történik, ha két hétig nem eszünk cukrot?

Például sokkal több energiája lesz!

David Zinczenko, a Zéró cukor diéta című könyvében osztja meg tapasztalatait, amelyben leírja, mi történik, ha két hétig kiiktatja a cukrot az étrendjéből – írja a Mindmegette.

1. KEVÉSBÉ ÉRZI MAGÁT ÉHESNEK

Ahogy a szervezet észleli, hogy elkezd súlyt veszíteni, az éhségért felelős hormonjai beindulnak és azt a jelet küldik az agynak, hogy közeleg a tél és ideje feltankolni a tartalékokat. A zéró cukor diéta lényege, hogy a bevitt rostokat használja, hogy elnyomja ezt a belső ösztönt. Egyen olyan ételeket, amik nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, de magas a fehérjetartalmuk, így tovább érzi magát telítettnek.

2. LAPOSABB LESZ A HAS

Az egyik első dolog, amit észlel, amikor a szénhidrátot magas rosttartalmú ételre cseréli, az, hogy a has egyre laposabb lesz – szó szerint napokon belül. Ennek az oka, hogy a legtöbb ember az ajánlott 25-38 gramm rost helyett csupán 15 grammot fogyaszt naponta, így az egészséges emésztőszervi baktériumok kevesebb tápanyaghoz jutnak és a kártékony baktériumok veszik át a helyüket, amiknek a cukor igazi lakoma!

3. ELKEZD ZSÍRT ÉGETNI

A kalóriában dúskáló szénhidrátok – így a cukor fogyasztásának csökkentése, csökkenti a napi táplálékunkkal bevitt kalóriamennyiséget, ez pedig arra sarkallja a testünket, hogy a középső részén felhalmozott zsírt kezdje elégetni.

4. ERŐSEBBEK LESZNEK AZ IZMOK

A szénhidrátok többségéből hiányzik a fehérje, ami az izmok felépítésért felel, valamint nélkülözhetetlen az egészséges hajhoz, bőrhöz és körömhöz. Ha fehérjével és más hasznos tápanyagokkal tankoljuk fel a testünket, plusz kalóriák bevitele nélkül érhetjük el, hogy izmaink növekedjenek.

5. SOKKAL TÖBB ENERGIÁJA LESZ

Természetesen nem minden szénhidrát rossz – a testünknek szüksége van rá a megfelelő agy- és izomműködéshez. A legmegfelelőbb, ha teljes kiőrlésű kenyeret, zabpelyhet, barnarizst eszünk az egészségtelenebb társaik helyett.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Roman Samborskyi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!