Top of the koszt

2019.06.26. 07:08

Megválasztották a világ legjobb éttermét

Mauro Colagreco argentin séfnek a dél-franciaországi Mentonban lévő, Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat, amelynek elismerése a legrangosabb a gasztronómia világában.

Italian-Argentinian chef Mauro Colagreco poses for a photo session in the "Mirazur" restaurant on the French riviera city of Menton on April 13, 2019. - Mauro Colagreco was awarded three Michelin stars on January 21, 2019. (Photo by VALERY HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

A koppenhágai Noma – René Redzepi vendéglője -, amely négy alkalommal szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World's 50 Best Restaurants idei listáján. A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri.

Ilyen egy háromszoros Michelin-csillagos póz a Mirazur emblémája előtt
Fotó: Valery Hache / AFP

Gaggan Anand indiai séfnek a thaiföldi Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már

a harmadik egymást követő évben számít Ázsia legjobb vendéglőjének.

Colagreco konkrétan úgy készíti az ételt, hogy rá sem néz
Fotó: Valery Hache / AFP

A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke,

Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű étteremkalauz, a Michelin.

A világ legjobb éttermeit rangsoroló kedd esti szingapúri gálán Colagreco négy országnak mondott köszönetet: Franciaországnak, mert lehetőséget adott neki az önkifejezésre a konyhaművészet által, szülőhazájának, Argentínának „a gyermekkori mosolyokért”, Brazíliának, felesége hazájának „élete szerelméért”, továbbá Olaszországnak, ahonnét csapatának fele származik.

Ez az alkalmazott viszont tudja, milyen a séf durva pillantása. Nem tudta kívülről, mi a következő hozzávaló...ramazuri készül a Mirazurban
Fotó: Valery Hache / AFP

 

Borítókép: Colagreco a Mirazurban, háttérben a pazar francia tengerpart

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!