terápia

2020.07.27. 12:12

Különleges lovas tábort szerveznek pszichés problémákkal küzdő gyerekeknek

A fóti Lovasterápiás Központ Lóerő elnevezésű napközis táborában vehetnek részt hétfőtől péntekig – közölte a központ vezetője hétfőn.

Miskolc, 2018. június 21. Az Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett lovas tábor egyik résztvevõje lovagolni tanul Miskolcon 2018. június 21-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Bozori Gabriella elmondta: a tábor célja, hogy a gyerekek

megismerjék a lovakat, azok viselkedését, kommunikációját, egymással való szociális kapcsolataikat, és ezeket a tapasztalatokat pszichológus segítségével átültessék a kortárs kapcsolatokra.

A pszichológiai lovas terápián főleg súlyosabb magatartásproblémákkal, szorongással, teljesítményproblémákkal és hangulati zavarokkal élő gyerekekkel foglalkoznak – ismertette.

Beszélt arról is, hogy idén ez a negyedik tábor.

Az elsőben a lovas terápiát a zenével kombinálták, a másodikban a mozgásfejlesztésre fókuszáltak, a harmadik táborban pedig régi és mai mesterséget mutattak be a gyerekeknek.

Idén a táborokban hetente 10-12 gyermek vehetett részt – tette hozzá.

Borítókép: Az Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett lovas tábor egyik résztvevője lovagolni tanul Miskolcon 2018. június 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!