kleopátra is tudta

2018.11.23. 18:49

Könnyedén megszépülhet a tejtől

Testradírként és pakolásként is használhatja a tejtermékeket.

A tej, a tejsavó és a joghurt is valóságos kozmetikai csoda: feszesítenek, puhává varázsolják a durva bőrt, és csillogóvá teszik a hajat. A Vasárnap Reggel anyagából megismerheti a legjobb saját készítésű arcpakolásokat és fürdőket is.

Tejszínes kúra: a csillogó hajért

Keverjen össze 50 ml tejszínt, 1 teáskanál búzamagolajat és egy kevés citromlevet. Oszlassa el az elegyet a megmosott haján, tekerjen a fejére egy törölközőt, és hagyja hatni 10 percig. Végül bő meleg vízzel öblítse ki. A tejszínben található zsírsavak filmréteget képeznek a hajszálakon, és lesimítják a kinyílt szarulemezkéket, így a tincsek jobban visszaverik a fényt, és csodásan csillognak majd.

Tejes arcpakolás: kisimítja a ráncokat

Keverjen össze 5 evőkanálnyi tejet, 1 evőkanálnyi búzalisztet, egy fél szétnyomkodott banánt és 1 evőkanálnyi mézet. Kenje az arcára a masszát, és hagyja hatni 15 percig. A tejben lévő tejprotein az összes sejtet nedvességgel tölti fel, eltüntetve a ráncokat és a barázdákat, az A- és a B5-vitamin pedig javítja a bőr anyagcseréjét.

Írómix: a selymes kezekért

Miután a tejtermékek gazdagok B12-vitaminban, hatékonyan regenerálják a bőrt. A száraz, repedezett kezeket ismét bársonyossá varázsolja a következő keverék! Egy nagy edényben vegyítsen össze 1 liter írót és 3 evőkanálnyi olívaolajat, majd áztassa benne 10 percig a kezét. Végezetül langyos vízzel öblítse le, törölje szárazra, és krémezze be.

Joghurtos bőrradír: fiatalít és ápol

Az extra adag tejsavnak köszönhetően a joghurt gyengéd biohámlasztóként működik: hatására a régi, elhalt hámsejtek fellazulnak, így könnyedén eltávolíthatja azokat. Keverjen össze 250 g joghurtot és fél csésze búzakorpát, aztán a zuhany alatt tetőtől talpig kenje be magát az eleggyel. Végül langyos vízzel öblítse le. Egészséges, fiatalos, üde bőrt eredményez!

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!