Hírcsend

2018.01.04. 15:04

Kitiltják a mobiltelefonokat a Fehér Házból

A jövő héttől sem a látogatók, sem az ott dolgozók nem vihetik be saját mobiltelefonjaikat a Fehér Ház nyugati szárnyába, ahol az ovális iroda is található – erősítette meg Sarah Huckabee Sanders elnöki szóvivő csütörtökön.

-- AFP PICTURES OF THE YEAR 2017 -- Counselor to the President Kellyanne Conway takes a photo as US President Donald Trump and leaders of historically black universities and colleges talk before a group photo in the Oval Office of the White House before a meeting with US Vice President Mike Pence February 27, 2017 in Washington, DC. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Brendan Smialowski

„A Trump-kormány számára kiemelt fontosságú a Fehér Ház műszaki rendszereinek védelme és biztonsága” – indokolta Sanders a döntést.

Az elnököt tavaly januári hivatalba lépése óta idegesíti, ha nem a nyilvánosságnak szánt információk, részletek szivárognak ki a Fehér Házból. Ennek többször is hangot adott a Twitteren.

Steve Bannon korábbi stratégiai főtanácsadót is azzal vádolta meg, hogy „téves információkat szivárogtatott, hogy fontosabbnak tűnjön valódi jelentőségénél”.

Borítókép: Fénykép készítése mobiltelefonnal az Ovális irodában. Többet ilyen nem lesz.

AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!