Kerülje el a sorban állást!

2020.01.03. 08:19

Keddig érvényesek a decemberre szóló vasúti bérletek

A MÁV-START azt javasolja az utasoknak, hogy a januári bérletek megvásárlását ne halasszák a január 5. utáni időszakra.

Budapest, 2019. április 24. Egy vasúti jegyellenõr utasnak ad tájékoztatást (k) a modern vasúti szerelvény mellett a Nyugati pályaudvar egyik peronján. A hatályos jogszabályi védelem mellett biztonsági õrök is segítik a közfeladatot ellátó jegyellenõrök munkáját a MÁV Start Zrt. vonatain országszerte. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA

Fotó: Jászai Csaba

Ugyanakkor a decemberre szóló dolgozói és tanulói bérletekkel 2020. január 7-ig lehet utazni – írja a vasúttársaság közleményére hivatkozva a Világgazdaság.

A havi bérletek rendes érvényességi ideje a következő hónap ötödik napjáig tart. Januárban ez vasárnapra esik, emiatt 2020 első hétfőjén tömegesen merülhetnek fel vásárlási igények. Várhatóan az ünnepek után egyszerre térnek majd vissza a téli szünetből a diákok az iskolákba, az ünnepi szabadságolások után a munkavállalók munkahelyeikre.

A decemberi bérletek két nappal meghosszabbított érvényessége eredményeként a pénztári várakozási idők csökkenhetnek.

A MÁV-START újabb fejlesztésének köszönhetően már a bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációján keresztül az Android operációs rendszert futtató okoseszközökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!