Járvány

2020.03.30. 20:32

Jószolgálati nagykövetként segíti a maszkok készítését Lévai Anikó

Különleges hétindító értekezletre került sor az Ökumenikus Segélyszervezet országos központjában. A szervezet vezető munkatársai mellett a megbeszélésen részt vett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is.

Fekete Daniel / MÖS

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Az értekezleten elhangzott: a járványhelyzet súlyosan érinti az Ökumenikus Segélyszervezet valamennyi intézményének működését.

Bár a családok és gyerekek felzárkózását segítő közösségi programokat minden nappali ellátást nyújtó intézményben felfüggesztették, a munkatársak nem engedik el a környezetükben élő rászorulók kezét.

A szociális szolgáltatások egy részénél a segítő munkát úgy szervezték át, hogy

a kapcsolattartás ne igényeljen személyes találkozást, tehát a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig kontakt nélkül zajlanak.

A bentlakásos szociális intézményekben, családok átmeneti otthonaiban szigorú ki- és bejárási tilalom mellett biztosítják a lakók teljes ellátását. Az intézmények munkatársai mindent megtesznek azért is, hogy a gyerekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban, és hogy a tanuláson túl biztosítsák a sport és a játék lehetőségét is, melyek oldják a bizonytalan ideig tartó bezártság okozta feszültségeket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben végzett rendkívüli programjai között elindult a mosható maszkok készítése is:

Elsőként a szolnoki családok átmeneti otthonában kezdődött meg a hiánypótló egészségügyi eszközök varrása. A programhoz a munkatársak, önkéntesek és az átmeneti otthon varrni tudó lakói mellett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet – a maszkok készítésén túl alapanyagok adományozásával és szabásmintákkal – is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!