jószolgálat-díj

2018.10.23. 19:16

Ismer példaképeket?

Öt kategóriában: életműdíj, hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka, egyéni és szervezeti, valamint közösségi kategóriákban lehet pályázni.

Budapest, 2017. december 12. A Budapest Bike Maffia önkéntesei szendvicseket készítenek egy belvárosi kávézóban 2017. december 11-én. A kerékpáros civil szervezet alaptevékenysége az adománygyûjtés, az önkéntesek az adományokat biciklivel szállítják ki a rászorulók részére. MTI Fotó: Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

A Jószolgálat-díj, a példaértékű cselekedetek elismerése újra várja a jelöléseket! A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány megnyitotta a díj 2018/19-es évadát, melyben várják a szociális munkásokra, önkéntes segítőkre, szervezetekre és közösségekre 2018. november 30-ig a jelöléseket. A díj a szociális munkát és a rászorulók iránti felelősségvállalás fontosságát kívánja népszerűsíteni a belváros szívében és vidéki városok főterein kihelyezett fotókiállítással.

Freiherr von Twickel Georg Albert, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke a Jószolgálat-díj 2016-as alapításakor olyan elismerést hívott életre, mely édesanyja, Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő életművének kíván méltó emléket állítani, aki szociális munkásként vallotta, hogy kötelességünk a rászorulók minden eszközzel való segítése.

A Jószolgálat-díj egyben egy társadalom-érzékenyítő kampány, mely széles körben igyekszik népszerűsíteni a szociális munkát, bemutatva annak mindennapi közegeit és azok nehézségeit, örömeit. Az első két év tapasztalatai, valamint az idei közel hétszáz jelölés jól bizonyítják az elismerés hiánypótló jellegét. A díjazottakat a díj partnerei, a 7 nagy magyarországi segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri választotta ki.

Az új 2018/19-es évad nagykövetei: Balla Eszter, színművész és Nyáry Krisztián, kommunikációs szakember, könyvkiadó, irodalomtörténész, akik a civil életükben is elkötelezettek a rászorulók iránti segítségnyújtás iránt. Saját eszközeikkel támogatják és népszerűsítik a díj azon céljait, hogy társadalmunk elé kerüljenek azok a történetek, melyek mindannyiunk számára példát mutatnak a rászorulók iránt való felelősségvállalásról.

Öt kategóriában: életműdíj, valamint hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka egyéni és szervezeti, közösségi kategóriákban lehet pályázni a joszolgalatdij.hu/jeloles oldal űrlapján keresztül 2018. november 30-ig.

A jelölések értékelése is összhangba kerül a díj céljaival, a szakmai zsűri a hivatásszerűen végzett szociális munka kategóriáiban választ díjazottakat, míg az önkéntes kategóriákban a felterjesztések alapján 2019. januárjában online szavazással a közönség választja ki azokat a személyeket és civil közösségeket, akiket érdemesnek ítél a Jószolgálat-díjra.

A cselekvés díja egy egész éves médiakampányon keresztül betekintést ad a szociális munka különböző területeinek mindennapjaiba, valamint rámutat a tolerancia és cselekvő szeretet fontosságára.

A 2017/2018-as évad díjazottjai:

Életműdíj: Kisné Lovasi Mária

Hivatásszerűen végzett szociális munka – egyéni kategória: Németh Márta, Biró Dániel, Molnár-Gál Béla

Hivatásszerűen végzett szociális munka – szervezeti kategória: Nem Adom Fel Alapítvány, Oltalom Karitatív Egyesület, XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központ (FENO)

Önkéntesen végzett szociális munka – egyéni kategória: Nádudvari Péter

Önkéntesen végzett szociális munka – közösségi kategória: Budapest Bike Maffia

Szakmai zsűri különdíja: Fábián Sára, Heti Betevő Egyesület

Borítókép: A Budapest Bike Maffia önkéntesei szendvicseket készítenek egy belvárosi kávézóban 2017. december 11-én. A kerékpáros civil szervezet alaptevékenysége az adománygyűjtés, az önkéntesek az adományokat biciklivel szállítják ki a rászorulók részére.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!