lásson tisztán!

2018.02.04. 21:44

Íme 3 tuti házi praktika a fáradt szemek ellen

Önnek is ismerősek a táskás és karikás szemek? Néhány egyszerű trükkel eltüntetheti őket!

A megviselt tekintet nemcsak pusztán esztétikai probléma, hiszen a megjelenésünk mások rólunk alkotott képét is befolyásolja, az első benyomást pedig nem lehet megismételni. A fáradt szemek ráadásul a napi munkánkat is hátráltatják: összefolynak a sorok, káprázik a szemünk a monitor előtt, nem tudunk megfelelően koncentrálni . Jó hír azonban, hogy léteznek olyan házi praktikák, amelyekkel olcsón és gyorsan eltüntethetjük a fáradtság nyomait.

Serkentő alma

A fáradtságtól nemcsak táskák, duzzanatok alakulhatnak ki, hanem a szemhéj bőre is ráncosabbnak tűnhet. Vágjon fel egy almát vékony szeletekre, majd kettőt tegyen belőle 15 percre a szemhéjára. Serkenti a vérkeringést a bőrben, így feszesebbé teszi azt, és eltünteti az apróbb ráncokat is.

Hidratáló uborka

Üljön le kényelmesen egy fotelba, támassza meg a fejét, és helyezzen két uborkaszeletet a szemhéjára. Ez a zöldség ugyanis rengeteg vizet tartalmaz, így pótolja a nedvességhiányt, valamint a bétakarotinnak köszönhetően nyugtatja a fáradt szemet és megszünteti a kipirosodást.

Karikák ellen

Forraljon fel 1/2 l vizet, majd áztasson bele 1 filter fekete és 3 tasak kamillateát. Hagyja a főzetet 1/2 órán át hűlni. Aztán 1/4 csészényit öntsön belőle egy tálkába, tegyen hozzá egy fügét, 1/4 salátauborkát és egy répát lereszelve. Majd pürésítse az egészet, és tegye fel a pakolást 20 percre.

Borítókép:  Andrey_Popov /Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!