az ima világnapja

2021.03.05. 11:00

Imalánccal is segíti a szívbetegek gyógyulását a Gottsegen György Kardiovaszkuláris Intézet (videó)

A mozgalom fővédnöke Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita – közölte az intézet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint írták, az ima gyógyító erejét az elmúlt évtizedekben több tudományos kutatás bizonyította:

kimutatták, hogy hamarabb és kevesebb szövődménnyel gyógyulnak azok a szívbetegek, akikért imádkoznak.

Az Országos Kardiovaszkuláris Intézetben dolgozók ezt több alkalommal is tapasztalták, csodálatos gyógyulások történtek olyan szívbeteg gyermekek és felnőttek esetében, akikért imaláncot indítottak – olvasható a közleményben.

A Szívünk imája mozgalommal az intézet a jövőben lehetőséget biztosít majd közösségi média oldalán, hogy imalánc indulhasson azokért a betegért, akik ezt maguk, vagy hozzátartozóik kérik.

Ehhez elkészült egy másfél perces kisfilm, amelyben a Miatyánkot mondják el az intézet dolgozói. Minden mondat más-más egészségügyi dolgozótól hangzik el, szerepel benne az intézet főigazgatója, orvosok, ápolók, műtősök is. Az ima első mondatát Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége imádkozza el a kisfilmben.

Jelezték, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben a Szívünk imája mozgalommal párhuzamosan egy ökumenikus kápolna megépítését is tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!