Nem árt a változatosság

2020.08.13. 07:00

Így tegye izgalmasabbá a rizsköretet!

A hagyományostól eltérő ízesítéssel nem válik megszokottá a sültekhez vagy pörköltekhez kínált köret. Jó minőségű, hosszú szemű rizsfajtát részesítsünk előnyben, és mérjük ki bögrével vagy mérőedénnyel a szükséges mennyiséget. Fontos, hogy a rizsváltozatok közül mindig azt válasszuk, amelyik ízesítése, fűszerezése illik a húséhoz.

Forrás: Shutterstock

Keleties

A négy személyre kimért (körülbelül 120 grammnyi) rizshez adjon két evőkanál megmosott mazsolát, illetve három-öt darab kardamomot. Lefedve, takaréklángon, a csomagoláson megadott utasítás szerint főzze puhára. Végül keverjen hozzá fél csokor frissen felaprított mentalevelet.

Olaszos

Aprítson fel egy kis fej meghámozott vöröshagymát, és párolja üvegesre két evőkanál vajon. Szórja rá a megmosott rizst, adjon hozzá száz gramm zöldborsót, majd vízzel felöntve főzze puhára. Tálalás előtt keverjen hozzá két-három evőkanál reszelt parmezánt.

Zöldfűszeres

Illik hozzá a petrezselyem, a snidling, a kapor és a kakukkfű is. Ezeket finomra aprítva adja a kész rizshez. Még ízletesebb, ha egy-két evőkanál olvasztott vajjal vagy olívaolajjal locsolja meg – tanácsolja a Vasárnap Reggel cikke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!