Fortély

2020.10.02. 13:18

Így távolítsa el a sminkfoltokat!

Ha kente már össze kozmetikumokkal a ruháját, akkor tudja, mekkora küzdelem eltüntetni ezeket a makacs szennyeződéseket. Néhány egyszerű tipp segítségével azonban megszabadulhat a foltoktól – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Shutterstock

Olajos bázisú alapozó, rúzs vagy szempillaspirál

Kezdje azzal, hogy a „felesleget”, vagyis a még fel nem szívódott részt műanyag késsel eltávolítja. Második lépésként óvatosan tegyen a foltos területre nedves papírtörlőt, hogy az a lehető legtöbb alapozót felszívja. Ezután öntsön egy kevés gyógyszertári szeszt egy sminkvattára vagy -korongra, és gyengéden dörzsölje vele a szennyeződést addig, amíg el nem halványul. Közvetlenül a mosás előtt kenje be folyékony tisztítószerrel a foltot, és hagyja rajta 10-15 percig, majd mossa ki a címkén szereplő utasítás szerint a ruhát.

Szemceruza

Elsőként próbálja leszedni a maradék sminket a ruháról – a műanyag kés itt is megteszi –, majd dörzsölje tovább száraz papír zsebkendővel vagy törlőkendővel addig, amíg már nem jön le több a felületről. Ezután permetezzen a foltra egy kevés vizet, de ügyeljen arra, hogy ne itassa át vele a szövetet. Öntsön egy csepp mosogatószert egy tiszta törlőkendőre vagy szivacsra, és dörzsölje át vele az érintett részt. Végül a szokott módon mossa ki a ruhát a mosógépben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!