Alsóörsi motorosfesztivál

2018.04.30. 15:19

Így robog a szabadság: rock és adrenalin Alsóörsön

Idén június 6-10. között rendezik a tizenkilencedik Harley Davidson Open Road Fest-et Alsóörsön. A legendás motorosbulin a fellépő zenei nagyágyúk mellett lovas, motoros, biciklis és repülőmágusok is bekeményítenek.

Alsrs, 2014. jnius 6. Motoros kaszkadrk bemutatja a tizentdik alkalommal megrendezett Harley-Davidson fesztivlon az alsrsi Eurpa Kempingben 2014. jnius 6-n. MTI Fot: Szigetvry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Open Road Fest történetében először nemcsak vasparipák vágtáznak majd a Balaton partján. A majd két évtizede töretlen népszerűségű, „HD-minőségű” Harley Davidson motorosfesztiválon idén az akrobatika fenegyerekei is felpörgetik külső-belső motorjaikat.

Az adrenalinszint emelkedéséről olyan csapatok gondoskodnak, mint a Rodeo Team, amely nyaktörő lovas trükkökkel érkezik. Visszatérnek a fesztiválra a Gravity Academy tagjai, akik négy sportágat ötvözve mutatnak be extrém szaltókat és pörgéseket – kerekekkel vagy anélkül. A motoros akrobatákat hazánk leismertebb kaszkadőre, Erdős Csaba képviseli. Az orsózás magyar Guinness-rekordere, Veres Zoltán felel a levegő meghódításáért.

Résztvevők a Harley-Davidson Open Road Festen, Alsóörsön 2017. június 9-én.
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Bodnár Boglárka

A lélegzetelállító akrobatikus műsorszámok nem akármilyen zenei aláfestést kapnak: a fesztivál idei programjában nemcsak a két keréken, de az öt húron is igazi nehézfiúk brillíroznak. Fellép többek között az Apocalyptica és a Canned Heat, a hazai rockbetyárok közül például a Tankcsapda, a Leander Kills és a Paddy & the rats is.

A rendezvény egyedi látványossága lesz Gáborecz István faszobrász alkotása, aki a tavaly készített és Alsóörsön kiállított életnagyságú faragott motor mellé idén egy motoros párt is alkot – természetesen fából.

Az Open Road Fest-ről további információ a rendezvény honlapján vagy Facebook-oldalán található.

Borítókép: Motoros kaszkadőrök bemutatója a Harley Davidson fesztiválon, 2014. június 6-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!