Trükkök tükörrel

2021.04.07. 07:40

Így mutathatja kétszerte tágasabbnak keskeny kertjét vagy kis udvarát

A lakberendezők pontosan tudják, hogyan csaljanak tükrökkel, ha optikailag nagyítani szeretnének egy szűkös belső teret. Ám nemcsak a lakásban, hanem a szabadban is megtévesztő hatást érhetünk el a fényt visszatükröző izgalmas felületekkel – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel.

Forrás: Shutterstock

A helyesen használt kültéri tükör jóval több pusztán csillogó dekorációnál: fényt visz az árnyékos zugokba, és képes akár kétszerte tágasabbnak mutatni a keskeny kertet vagy kis udvart.

Egy földtől induló vagy háromdimenziós pergolát imitáló léckeretbe foglalt tükörrel átjárót varázsolhatunk egy tömör kerítésen, és egy kimustrált ablakkeretbe illesztett tükör is azt a képzetet kelti, hogy a falon túl továbbfolytatódik a kertünk.

A tükör kontúrját érdemes futónövénnyel lágyítani, az üvegre kapaszkodva szépen egybefűzi a valóságot a tükörképpel.

Az illúziókeltő tükrökhöz illő stílusos kiegészítőkkel meghatározhatjuk a közvetlen kerti környezet hangulatát. Rusztikus téglakerítésre ovális ablaknyílásnak tűnő falitükröt akaszthatunk.

Sövény, kerítés vagy fal napnak kitett oldalára soha ne tegyünk tükröt, mert a folyamatosan visszaverődő éles fény zavaró lehet. Hagyományos kerti tükörnél fontos, hogy az esővíz ne tudjon beszivárogni az üveglap és a foncsor közé. A műanyag tükrök fúrhatók és ollóval vagy fűrésszel formára, illetve méretre szabhatók.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!