Ország-világ

2021.05.30. 07:55

Így lehet részt venni idén a gyereknapi programokon

Gyermeknapon a reggel 8 óra és este 20 óra között szervezett gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok is részt vehetnek.

Budapest, 2016. május 29. Dunai Mónika fideszes országgyûlési képviselõ mesét mond Budapesten, a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Mûvelõdési Ház gyermeknapi rendezvényén az Anyu, Apu, mesélj! mesesátorban 2016.május 29-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A szabadban tartott kisebb rendezvények, amelyek létszáma nem haladja meg az ötszáz főt, bárki által látogathatók. A kulturális eseményeket, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben, illetve a szabadban tartott, ötszáz főt meghaladó rendezvényeket csak a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvívó a gyereknaphoz kapcsolódóan " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hangsúlyozta: az elmúlt másfél év nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermekeknek is megpróbáltatást jelentett, hiszen távol voltak a barátaiktól, elmaradtak a közös játékok, a szülinapok, a programok.

„Ugyanakkor a több mint ötmillió beadott oltásnak köszönhetően sok mindenben visszatérhet az élet a normális kerékvágásba”

– fűzte hozzá a kormányszóvivő.

„A fiatalokat nem kell félteni, megvan a magukhoz való eszük. Vannak szüleik, akik elmondhatják nekik, mi történt. A fiatalemberek, ha valami érdekli őket, utána néznek. Aggasztóbb dolog, hogy ez a bezártság a gyerekeket is megviselte. De most már mehetnek iskolába, szabadabbak lehetnek, visszailleszkedhetnek a közösségeikbe, és abban bízunk, hogy idén egy szép gyermeknap vár a gyerekekre”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Eközben Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára már tegnap megkezdte a hangolódást a gyereknapra, miután a közösségi oldalára feltöltött kép tanúsága szerint az unokáival töltötte a napot.

Borítókép: illusztráció

Címkék#gyereknap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!