hozzáállás

2020.09.18. 13:20

Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

Azokat a munkáltatókat ismerik el, akik munkavállalóikat vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik, erőfeszítéseket tesznek megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében.

Forrás: Shutterstock

Fotó: dotshock

Az ötödik alkalommal meghirdetett „Az év felelős foglalkoztatója” pályázaton azokat a munkáltatókat ismerik el, akik munkavállalóikat vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik, erőfeszítéseket tesznek megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében. Az idei kiírásra szeptember végéig lehet jelentkezni – közölte pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A közleményben megállapítják: napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, a bennük rejlő lehetőségeket. A felelős foglalkoztató olyan eszközöket alkalmaz és tevékenységeket folytat, amelyek növelik a munkavállalók elkötelezettségét és elégedettségét. Fontosnak tartja a minőségi munkahelyek megteremtését, a családbarát hozzáállást, a közösségteremtést, a fejlődési és előrelépési lehetőségek meglétét, a képzést és fejlesztést, a csapatépítést, az egészségmegőrzést.

Az idei pályázaton a korábbi évekhez hasonlóan több kategóriában osztanak ki díjakat. Elismerés jár majd a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozásoknak, középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak (a legfeljebb 2 ezer főt és a 2 ezernél több embert foglalkoztatóknak külön), valamint a közszféra szervezeteinek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2020-ban is képzési különdíjban részesíti a képzés-szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázatot. A Restart-Up kezdeményezés különdíjára pályázhatnak azok a cégek, amelyek előremutató intézkedéseket tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért.

Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy a járványhelyzetben különösen fontossá vált a munkaerő megtartása. „A hagyományos pályázat azokat a hazai munkáltatókat díjazza, akik kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A bevált gyakorlatok közzétételének, a tapasztalatok megosztásának célja a bátorítás és ösztönzés, a jó példák minden foglalkoztatót jobb teljesítményre sarkallhatnak” – tette hozzá.

A GINOP 5.3.6.-17-2017-00001 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” kiemelt projekt keretében megvalósuló pályázatra 2020. szeptember 30-ig lehet még jelentkezni a kiíró OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!