kényeztetés

2018.01.11. 12:50

Hogyan szépít a meleg?

Az izzadás, a lábfürdő és a teázás is segít.

A szauna és a különböző teák, fürdők nemcsak csodásan ellazítják, de gyönyörűvé is varázsolják majd. Fogadja meg a Vasárnap Reggel tippjeit, és csapjon egy kényeztető estét!

Bőrfeszesítés

A gőzfürdőben 95 százalékos a páratartalom, és az 50 fokos hőségben azonnal gyöngyöző izzadságcseppek jelennek meg a testen, ráadásul a bőrsejtek is feltöltődnek vízzel, így a ráncok azonnal eltűnnek. 15 perc után aztán jöhet a hideg zuhany!

Felpezsdíti a vérkeringést

A jéghideg lábak számára egy levendulás fürdő hozhat enyhülést. Élénkíti a vérkeringést, az egész testet felmelegíti, és elűzi a borús gondolatokat. Egy kis tejszínben elkeverve tegyen a lavórba 3 levendulaágat vagy 6 csepp levendulaolajat, és öntse fel meleg vízzel. 10 percig áztassa benne a lábait.

Méregtelenít

Felhevülni, lehűlni, pihenni – ez a szaunázás rendje. Az ideális az, ha 3 x 8-12 percet tölt el a kabinban, 1-1 menet között pedig hideg zuhanyt vesz, vagy megmártózik a hideg vizes medencében. A meleg 1-2 fokkal növeli a test hőmérsékletét, ez pedig elég is ahhoz, hogy a baktériumok elpusztuljanak. Emellett az anyagcserét is szabályozza: a méreganyagok a bőrön keresztül távoznak a szervezetből.

Finom melegség

A fűszeresen édes gyömbérből igazi izzadásfokozó italt készíthet. A gyökér csípős illóolaja serkenti a vérkeringést, átmelegíti a testet, és fokozza annak védekezőképességét. Tegyen 3-4 szelet gyömbért kb. ½ liter vízbe, és főzze 10 percig. Miután leszűrte, citrommal és mézzel ízesítheti. Melegen ajánlott a fogyasztása!

Arcápolás

A meleg pára megnyitja a pórusokat, így a méreganyagok távoznak, az ápolóanyagok pedig könnyebben felszívódnak. Tegyen egy tálkába 3 evőkanálnyi szárított kamillavirágzatot, és öntse le forró vízzel. Hajoljon a tál fölé egy törülközővel a fején, és gőzölje az arcát 5 percig. Végül vastag rétegben vigyen fel hidratálókrémet a bőrére.

Borítókép: Illusztráció

Antonio Guillem / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!