Járvány

2020.03.21. 07:11

Hogyan mossuk meg helyesen a zöldségeket a koronavírus idején?

Ebben az időszakban nemcsak a kézmosás és a tartalékok megvétele a fontos, hanem a zöldségek és a gyümölcsök megtisztítása is.

Forrás: Shutterstock

Rengeteg a bizonytalanság a vírus körül, Felicia Goulet-Miller szerint azonban: ha valaki tüsszent a boltban, a vírus a termékekre kerülhet és néhány óráig képes életben maradni. Ezért fontos, hogy vásárlás során ne nyúljunk az arcunkhoz – figyelmeztet az Origo.

Na, meg persze az is, hogy

körültekintően mossuk meg a zöldségeket és gyümölcsöket.

Azzal, hogy folyó víz alatt átöblítjük a gyümölcsöt, nem érünk sokat. Ez ugyanis még a szennyeződéseket és a vegyi anyagokat sem hozza le, amelyeket a héjukra permeteznek.

Így csináljuk!

  • Mossuk meg a kezünket jó alaposan fél alkarig szappannal, langyos folyó víz alatt.
  • Mossuk meg a gyümölcsöt szappannal, langyos folyó víz alatt. (Lehet már kapni természetes, bio szappanokat.) Dörzsöljük át jól a kezünkkel a külsejét, a kemény héjú alapanyagoknál bátran használjunk kefét is.
  • Akkor is mossuk meg a gyümölcsöt-zöldséget, ha meghámozzuk és megfőzzük, plusz előtte mindenképp mossuk meg a kezünket is! A helyes higiéniai gyakorlat, ideértve az alapanyagok alapos megtisztítását, alapvető fontosságú.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!