távlatok

2018.02.11. 19:16

Hétfőtől várja vendégeit a világ legmagasabb szállodája

A dubaji Gevora Hotel egyetlen méterrel magasabb, mint az eddigi rekordtartó Marquis Hotel.

Megnyílt vasárnap a világ legmagasabb szállodája Dubajban, a 356 méter magas hotel hétfőtől fogadja a vendégeket az öböl menti városállam kereskedelmi negyedében – adta hírül Twitter-üzenetében a helyi tájékoztatási iroda.

A Zajed sejk sugárúton fekvő szálloda egyetlen méterrel magasabb, mint az eddigi rekordtartó, a Marriott-szállodalánchoz tartozó Marquis Hotel, amely szintén Dubajban található.

A Gevora Hotel 75 emeletén 528 szoba van, négy étterem, egy uszoda, egy spa és egy konditerem szolgálja a vendégek kényelmét – adta hírül a The National helyi napilap.

Dubaj büszkélkedhet a világ legmagasabb épületével, a 828 méteres Burdzs-Kalifával. Ám már hozzáláttak egy még magasabb épület építéséhez, amelynek pontos méreteit még nem fedték fel.

A városállam a turisták legkedveltebb célpontja az Arab-öbölben, tavaly 15,8 millió látogató kereste fel, 6,2 százalékkal több mint 2016-ban.

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!