Családközpontú gyermekvédelem

2020.05.10. 19:52

Hatvan teqballasztalt kaptak adományként gyermekotthonok

Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok, a sporteszközöket csütörtökön Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban adták át.

Gyerekek teqballoznak a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője az átadáson elmondta:

a hatvan gyermekotthonban 20-50 gyermek él, tehát jóval több mint ezer gyereknek okoznak majd örömet a sportasztalok.

Emlékeztetett arra, hogy az asztalokat adományozó Docler cégcsoport sok felajánlást tett már a koronavírus-járvány idején: több mint ezer informatikai eszközt adományoztak, kórházaknak adtak támogatást, eddig összesen több mint 400 millió forint értékben.

Simon Attila István, az Emmi szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte:

a kormány célja a családközpontú gyermekvédelem kialakítása, 23 ezer gyermekről gondoskodnak, közülük nyolcezren élnek gyermekotthonokban.

Amíg elérik a célt, vagyis azt, hogy mindegyikük családban nőjön fel, olyan körülményeket kívánnak teremteni, ami feledtetni azt a hátrányt, amivel az életben elindultak, és ebben a cég felajánlása sokat segít.

Gattyán György, a Docler Holding alapító-tulajdonosa hangsúlyozta, ott segítenek, ahol szükség van rájuk. Mivel a tanítás lassan befejeződik, a gyerekeknek több szabadidejük lesz, a most átadott asztalokon pedig ötféle sportot lehet játszani.

Az MTI érdeklődésére elmondta, hogy

a felajánlott teqballasztalok értéke egyenként kétezer euró (mintegy 700 ezer forint), vagyis csaknem 42 millió forint értékű sporteszközt adományoztak a gyermekotthonoknak.

Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója közölte, hogy Fejérben mintegy 860 állami gondozott gyermek él a gyermekvédelmi ellátórendszerben. A sporteszközökből három jutott a megyébe, egy Fehérvárra, egy Sárbogárdra, egy pedig Dégre.

Borítókép: gyerekek teqballoznak a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!