különleges produkció

2018.10.18. 12:18

Hátrányos helyzetű családokat vár a Magyar Nemzeti Cirkusz

Az Aranybohóc című országos turné keretein belül a hosszú hétvégén ingyenes előadásokat tartanak, melyekre több száz gyermek érkezését várják.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Lakatos Péter

Hátrányos helyzetű családoknak tart ingyenes előadásokat a Magyar Nemzeti Cirkusz – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Az Aranybohóc a porondon című gálaműsort hat alkalommal adják elő az új, XXII. kerületi állomásukon október 20. és 23. között halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik részére – mondta el Ifj. Richter József igazgató. Kiemelte: számos alapítvánnyal felvették a kapcsolatot és az előadássorozatra több száz gyermek érkezését várják.

A műsor országos turnéja márciusban kezdődött, azóta 21 városban léptek fel nagy sikerrel. Az előadásokon számos egzotikus állatot, lovas akrobatákat, bohócokat, légtornászokat láthat a közönség – hangsúlyozta Ifj. Richter József.

Úgy vélte: a cirkuszokat folyamatosan támadások érik az állattartás miatt. Erre válaszul nemrég meghirdettek egy petíciót, amely azt szorgalmazza, hogy az állatbarát és nagyon szigorú hatósági előírásoknak megfelelő, minőségi cirkuszok számára továbbra is elfogadott legyen az állattartás.

Borítókép: Gyerekek egy elefánt hátán a Magyar Nemzeti Cirkusz előadásán, a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén 2018. július 14-én.

Forrás: MTI Fotó/Lakatos Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!