jótékony hatású

2020.01.25. 13:05

Ezért egyen mindennap zabkását!

Nem csak finom, egészséges is.

Forrás: Shutterstock

„A reggeli a nap legfontosabb étkezése!” – kiskorunk óta halljuk szüleinktől, nagyszüleinktől.

Ennek ellenére gyakran elfeledkezünk róla, pedig csodás hatásai vannak, ha beiktatjuk a nap első étkezését – nem is akármivel: egy tál zabpehellyel – tanácsolja a mindmegette.hu.

Stabilan tartja a súlyunkat!

Sokunknak ismerős a jojó-effektus, a fogyokúráink réme. Mikor a nehezen leadott makacs kilók újra visszatérnek, ráadásul többedmagukkal. A zabkása közepes glikémiás indexe miatt nagyon laktató, nem kell aggódnunk azon, hogy a reggeli elfogyasztása után újra nasizni akarunk. Egyenletesen tartja a vércukorszintünket és nem törnek ránk a reggeli után egy órával éhségrohamok.

Jót tesz a szívnek

A zab olyan növényi eredetű vegyületeket tartalmaz, ami a szív és az erek egészséges és erős működését segíti, és hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez.

Segít megelőzni a bélproblémákat

Egy erős támogatása az emésztőrendszerednek, ha beiktatja a zabot az étrendjébe, ugyanis olyan prebiotikumokat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a teste egészséges működéséhez. A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek emésztetlen formában képesek eljutni a vastagbélbe, és ott segítik a jótékony hatású baktériumok szaporodását.

Felturbózza tápanyaggal a szervezetünket

Kicsi a bors, de erős... Egy adag zabpehelyben mindössze 130 kalória van, de tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, kitűnő fehérjeforrás és magas vastartalommal rendelkezik. Míg sok rostot és fehérjét tartalmaz, a benne lévő zsírtartalom elenyésző a hasznos tápanyagokhoz képest.

Időt spórolunk

Nem kell többet azon örlődnie, hogy tíz perc alatt vajon milyen reggelire van ideje és hogy dobja fel azt. A zabkásában az a jó, hogy sokféleképpen elkészíthetjük, saját ízlésünkhöz igazíthatjuk, a diétánknak megfelelő extrákkal dobhatjuk fel! Finom, meleg reggeli a hideg napokra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!