segítség

2018.02.06. 15:24

Ezekkel a konyhai trükkökkel rengeteg időt spórolhat 

Értékes perceket nyerhet, ha okosan sürög-forog főzés közben.

Túl sok idő tölt a konyhában, apró hibák miatt elhúzódik az ebédkészítés? Fogadja meg a Mindmegette tippjeit, és máris gördülékenyebb lesz a főzés!

Melegítse elő a sütőt!

Mielőtt egyáltalán kinyitná a hűtőt a hozzávalókért, kapcsolja be a sütőt és állítsa a megfelelő hőfokra. Teljesen mindegy, hogy tepsis csirkét vagy tortát süt, jelentős perceket lefaraghat a végső sütési időből, ha nem kell a sütő felmelegedésére várnia.

Szobahőmérsékletű hússal dolgozzon!

Ha a húst a hűtőből egyenesen a serpenyőbe helyezi, hosszútávon csak többet vesződik majd vele. A szobahőmérsékletű húsnál nem kell a páralecsapódással foglalkoznia, tehát a hús külső és belső része is kezelhetőbbé válik, valamint sokkal egyenletesebben lehet vele dolgozni, mintha még hideg lenne.

Használjon kisebb edényt!

Sok időt veszíthet azzal, ha túlméretezett edényt használ a főzéshez. A nagyobb lábas/serpenyő hosszabb idő alatt melegszik fel, és gyakran kevésbé egységesen. Használjon kisebb edényt, az ízletesebb ételek és az időspórolás érdekében.

Élezze meg a kést!

Azon túl, hogy életlen késsel dolgozni sokkal veszélyesebb, ha rendszeresen megélezi a késeit, sokkal precízebben és gyorsabban tud dolgozni. Gondoljon bele, mennyit vesződik a hagymával és a paradicsommal...Nem lehet, hogy a késében van a hiba?

Használjon reszelőt a vajhoz!

Ahelyett, hogy azzal vesztegetné az időt, hogy a hűtőn kívül hagyja a vajat éjszakára, vagy sütés előtt bedobja a mikróba, használjon reszelőt, hogy hamarabb puha legyen. A lereszelt vajjal sokkal könnyebb dolgozni, jobb végeredménnyel jár és még időt is spórol vele.

Szódabirkabónával főzze a babot!

Adjon egy kis szódabikarbónát a vízhez, amikor áztatja a babot, így megrövidíti az áztatási időt, sőt a főzés során a textúrája és az íze is sokkal jobb lesz!

Ne zsúfolja tele a serpenyőt!

Ha gyorsan szeretné elkészíteni az ételt, nagyon fontos, hogy ne legyen tömeg a serpenyőjében. Ha az alapanyagok – különösen a vízben gazdag zöldségfélék – túl közel vannak egymáshoz, a gőz, ami a meleg hatására kicsapódik belőlük, puhává és összeesetté teszi őket, szóval ha ropogós zöldségekre vágy, hagyja meg nekik a teret!

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!