Frappáns és finom

2018.12.15. 08:25

Ezek az ehető karácsonyfadíszek pofonegyszerűek

Vannak igazán édes dekorációs elemek, amik bármikor könnyen elkészíthetőek.

Mindössze néhány alapanyagra, némi kreativitásra és egyszerű trükkökre van szükség ahhoz, hogy valóban egyedi fa álljon a nappalink közepén idén karácsonykor. A Mindmegette cikke útmutatót ad hat pofonegyszerű dekoratív nyalánkság elkészítéséhez: ezek közül mutatunk most meg hármat.

Fotó: Mindmegette

 

Pillecukor füzér

Hozzávalók:

fehér pillecukor

színes tubusos cukormáz

fonál, tű

Olyan hosszú fonalat fűzünk a tűbe, amilyen hosszú fűzért szeretnénk készíteni. Majd egyesével felhúzzuk rá a pillecukrokat. Az egyes cukrokra érdemes különböző mintákat festeni, vagy ugyanolyan motívumot, de különböző színű cukormázat használva. Ha színes, mintás karácsonyi kötözőszalagra húzzuk fel a pillecukrokat, elhagyható a cukormáz.

Fotó: Mindmegette

Csokigömb

Hozzávalók:

1 tábla fehér csoki

2-3 szelet puffasztott rizs

gumicukor

fonál

A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Innentől a lehető leggyorsabban dolgozzunk! Keverjük össze a felét a darabokra tört puffasztott rizzsel. Csak kicsivel nagyobb átmérőjű golyókat gyúrjunk, mint amekkorák a gumicukrok! Dolgozzuk bele az előre megkötött akasztót. Mártsuk meg a gömböket az olvasztott csokiban. Illesszünk a golyók közepére egy-egy színes gumicukrot! Tegyük sütőpapírral bélelt tálra, és kb. 15 percre helyezzük a mélyhűtőbe. Ha tehetjük, gumicukorból használjuk a karácsonyi válogatást!

Fotó: Mindmegette

Drazsés tölcsér

Hozzávalók:

színes csokidrazsék

színes vékony kartonlap

fonál

A kartonból 10x16 cm-es téglalapot vágunk, majd tölcsér formába tekerjük. Az alját felhajtjuk, ha szükséges, ragasztóval rögzítjük. A tölcsér csúcsos végét kilyukasztjuk, átfűzzük a nyíláson a fonalat, ez lesz az akasztó. Teletöltjük a tölcsért színes cukorkákkal, majd mehet a fára! Papírtölcsér helyett használhatunk ostyatölcsért is, így 100%-ban ehető díszt kapunk.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!