családi szórakozás

2018.03.25. 21:07

Erzsébet királyné kedvenc virágát ünneplik Gödöllőn

Ibolya-nap, kiállítások, séták és számos színes program várja a közönséget húsvétvasárnap és-hétfőn a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg április elsején a szezonnyitó családi Ibolya-napot, amelyen Erzsébet királyné kedvenc virága jegyében zajlanak a programok – közölték a szervezők az MTI-vel.

Ezen a napon igazi királyi fogadtatásban részesülhetnek az érdeklődők a díszteremben, majd a Majorka színház várja A malacon nyert királylány című előadásra a közönséget. Vetített képes előadáson lehet megtudni számos érdekességet az ibolyáról és a királyi udvarban betöltött szerepéről. A kastély Pálmaházában egy igazi illattúrán vehetnek részt az érdeklődők, majd a díszteremben az Artistocrats előadásával zárulnak a programok.

Másnap az Isaszegi Csata Néptáncegyüttes tart néptáncbemutatót a díszudvaron, délutántól pedig a Holló együttes felel a hangulatért.

A múzeumban lesz virágkiállítás, a Séta Erzsébet királyné nyomában című programon pedig fel lehet majd fedezni Erzsébet királyné lakosztályát, az istállót és a Lovardát is.

Napközben kézműves foglalkozások, interaktív játékok, társasjáték-bemutató, tánctanítás, arcfestés, tojásfestés, húsvéti kisállat-simogató és a Csupa csoda vándorjátszótér várja majd a gyermekeket.

A Pálmaház Kertészet húsvéti virágvásárán és virágkonyha programján korabeli kosztümökben lehet fényképezkedni, de lesz népimesterség-bemutató a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület miskolci iparművészeinek közreműködésével, valamint az ország legnagyobb kézműves körhintája is várja a látogatókat.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!