házi praktika

2019.11.09. 21:46

Egyszerű, de nagyszerű arcpakolás készíthető élesztőből

Már 20-30 perc kezeléssel is látványos eredményt várhatunk: a pórusokat összehúzza, a gyulladásokat azonnal csökkenti.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jacob Lund

Az élesztő fogyasztása is jótékonyan hat a szépségre, azonban csak akkor, ha nyersen fogyasztjuk, tehát hiába ennénk kelesztett tésztát, az nem segít. Üres gyomorra együk, reggel vagy este, hetente egy negyed kockányit.

Az élesztőt nem csak belsőleg, de külsőleg is alkalmazhatjuk. Készítsünk belőle egy egyszerű, de nagyon hatásos pakolást: morzsoljunk össze egy fél csomag élesztőt, majd melegítsük fel tejben, hogy langyos, pépszerű legyen.

Óvatosan vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk rajta 20-30 percig, majd mossuk le langyos vízzel. Látványos eredményt várhatunk: a pórusokat összehúzza, a gyulladásokat azonnal csökkenti.

Ha érzékenyebb a bőröd, vagy a hideg időben könnyen kiszárad, adj ehhez a masszához mézet, vagy bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat (pl. extra szűz olíva, mandulaolaj, avokádóolaj, ricinusolaj)

Vagy kipróbálhatsz még a maszk után egy túrós pakolást ((kevés túró mézzel és annyi tejjel elkeverve, hogy krémes állagú legyen). Tisztít és hidratálja a bőrt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!