népszerűség

2021.05.12. 13:10

Egyre többen szállítanak kerékpárt a hazai vonatokon

Jelentősen növekszik a kerékpáros utasok száma a vasúton, tavaly május 9-éig több mint 155 ezren vettek kerékpárjegyet, a vonattal biciklit szállítók száma 35 százalékkal haladta meg az előző évi adatokat a járványhelyzet és a kedvezőtlen tavaszi időjárás ellenére is – közölte a MÁV szerdán.

Budapest, 2021. május 9. Kerékpárjaikkal együtt utazni készülõ fõvárosiak a Déli pályaudvar peronján haladnak vonatjukhoz. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Kiemelték, az idén a legutóbbi hétvégén mintegy 10 ezer utas vitte magával kerékpárját, ami háromszorosa a 2019-es azonos hétvégi adatoknak.

Hangsúlyozzák, a MÁV-Start partner kíván lenni a kerékpárszállításban, a tavasztól őszig tartó bringás szezonban a lehetőségeihez képest növeli a kerékpárszállítási kapacitást, ugyanakkor erről a kerékpárosoknak is célszerű tájékozódni.

Felhívják a figyelmet arra, hogy

a népszerű biciklis túrahelyekre közlekednek olyan nagy befogadóképességű kocsival kiegészített vonatok, amelyeken akár 32-36 kerékpár is elfér.

Ez utóbbiakat érdemes választani egyéni vagy csoportos biciklitúrák során is.

A kerékpárszállítási lehetőségekről a MÁV-Volán-csoport honlapján lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!